Hoe Maak Je Een Voettekst?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Voettekst?
Hoe Maak Je Een Voettekst?

Video: Hoe Maak Je Een Voettekst?

Video: Hoe Maak Je Een Voettekst?
Video: Kop- en voettekst maken voor je scriptie in Word 2024, Mei
Anonim

Wanneer u met veel verschillende documenten werkt, moet u altijd zien waar dit document zich op de harde schijf van uw pc bevindt. Dit is mogelijk wanneer er al een afgedrukt exemplaar van een document is dat moet worden bewerkt of opnieuw moet worden afgedrukt, en de gebruiker zich niet kan herinneren waar het originele document zich bevindt. Voor de ongelukkige gebruiker in deze kwestie zullen kop- en voetteksten te hulp schieten.

Headers worden gebruikt om de titel van het artikel weer te geven
Headers worden gebruikt om de titel van het artikel weer te geven

instructies:

Stap 1

Kop- en voetteksten zijn dus kop- en voetteksten. De bovenste worden voornamelijk gebruikt om de titel van het artikel weer te geven, en de onderste worden gebruikt om pagina's of andere service-informatie over dit document te nummeren, zoals bestandsdatum, link, informatie over het pad naar het document en dergelijke.

Stap 2

Om het bestandspad in de voettekst in te voegen, moet u het volgende doen:

Selecteer de opdracht Koptekst en voettekst in het menu Beeld. Een kop- en voettekstpaneel samen met bedieningsknoppen verschijnt in het werkvenster. En boven aan uw document verschijnt een tekstinvoergebied met stippellijnen.

Stap 3

U kunt ook headers gebruiken om het pad naar het bestand weer te geven, maar het is correcter om hiervoor de footer te gebruiken. Om naar de voettekst te gaan, klikt u op de knop Koptekst / Voettekst. Deze knop is verantwoordelijk voor het omschakelen van de koptekst naar de voettekst en vice versa.

Stap 4

Klik op de knop met de tekst "AutoTekst invoegen" in de kop- en voettekstbalk en kies vervolgens in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Bestandsnaam en pad". Nu verschijnt in het gebied met de gestippelde randen een regel die het pad naar een bestand of document op uw harde schijf bevat. Houd er echter rekening mee dat het pad naar het bestand of document alleen in de kop- en voettekst verschijnt als het document of bestand op uw harde schijf is opgeslagen. Anders, wanneer u een kop- en voettekst probeert in te voegen, krijgt u alleen "Document 1".

Stap 5

Deze string kan worden opgemaakt zoals je hartje begeert. Dit is tenslotte dezelfde tekst en u kunt de kleur, het lettertype, de grootte, enzovoort wijzigen. U kunt ook de afstand tussen de kop- en voettekst en de onderkant van de pagina wijzigen.

Stap 6

Om het kop- en voettekstpaneel af te sluiten en te sluiten, klikt u op de knop "Sluiten" of dubbelklikt u op het werkgebied van het document. Het is alles. Nu kunt u altijd achterhalen waar dit of dat bestand zich bevindt.

Aanbevolen: