Hoe Kop- En Voetteksten In Een Document Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Kop- En Voetteksten In Een Document Te Verwijderen
Hoe Kop- En Voetteksten In Een Document Te Verwijderen

Video: Hoe Kop- En Voetteksten In Een Document Te Verwijderen

Video: Hoe Kop- En Voetteksten In Een Document Te Verwijderen
Video: Word: verschillende kop- en voetteksten 2024, Mei
Anonim

Het werken met elektronische documenten in Word-formaat is voor veel mensen lange tijd een van hun taken geweest. En ondanks het feit dat het lijkt alsof alle opties van dit programma al bekend zijn, kunnen pc-gebruikers problemen hebben waar ze helemaal niet worden verwacht. Het gaat over hoe u kop- en voetteksten in verschillende versies van Word kunt verwijderen.

Kop- en voetteksten in een document verwijderen
Kop- en voetteksten in een document verwijderen

Noodzakelijk

Word-programma

instructies:

Stap 1

Kop- en voetteksten vertegenwoordigen de nummering van pagina's (ze zijn nodig bij het voorbereiden van scripties, scripties, samenvattingen, enz.). Op dit moment is een van de meest voorkomende versies van het programma Word 2003 en Word 2007 release. De algoritmen van acties in deze twee verschillende versies hebben veel gemeen, maar verschillen nog steeds van elkaar. Dus als Word 2003 op uw computer is geïnstalleerd, dubbelklik dan op het paginanummer van het document, of klik er één keer op met de rechtermuisknop. Meestal verdwijnen kop- en voetteksten daarna.

Stap 2

Ga naar het menu in het gedeelte "Weergave" en klik in het paneel dat wordt geopend op "Kop- en voetteksten". Selecteer Koptekst (of Voettekst) en vervolgens Verwijderen, waarna alle kop- en voetteksten in het document ook worden verwijderd.

Stap 3

Om kop- en voetteksten in een document uit 2007 te verwijderen, gaat u naar het menu Invoegen en vervolgens naar de groep Koptekst en voettekst. Gebruik de knoppen Koptekst en Voettekst die u niet nodig hebt. Selecteer bijvoorbeeld "Koptekst" en klik op "Koptekst verwijderen". Meteen daarna worden alle kopteksten van het document verwijderd.

Stap 4

Als u het nummer op de titelpagina van het document wilt verwijderen, gaat u naar het menu-item "Bestand", selecteert u "Pagina-instelling", waar u het tabblad "Papierbron" moet vinden. Vink de regel "Onderscheid maken tussen kop- en voetteksten op de eerste pagina" aan.

Stap 5

Probeer een andere optie: selecteer Pagina-instelling in het gedeelte Lay-out van het algemene menu. Klik op het tabblad Papierbron en schakel het selectievakje Kop- en voetteksten op de eerste pagina onderscheiden in. Daarna zal het nummer op de eerste (titel)pagina ontbreken.

Aanbevolen: