Hoe Een Voettekst Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Voettekst Te Verwijderen
Hoe Een Voettekst Te Verwijderen

Video: Hoe Een Voettekst Te Verwijderen

Video: Hoe Een Voettekst Te Verwijderen
Video: 1 5 Paginanummers, kopteksten en voetteksten verwijderen 2024, Mei
Anonim

Kop- en voetteksten zijn een middel om een document te markeren - een gebied met tekst of een afbeelding, tabellen in de boven-, onder- en zijmarges van elk van de pagina's van het hele document.

Hoe een voettekst te verwijderen
Hoe een voettekst te verwijderen

instructies:

Stap 1

Het gebied van kop- en voetteksten kan worden gewijzigd. Kop- en voetteksten kunnen bijvoorbeeld paginanummers, tijd, datum, documenttitel, bestandsnaam, bedrijfslogo en achternaam van de auteur bevatten. Het is ook mogelijk om verschillende kop- en voetteksten te maken voor oneven en even pagina's, voor de gewenste secties van het document.

Stap 2

Veel gebruikers moesten lange tijd omscholen van de Word 2003-versie naar Word 2007, en sommigen gebruiken nog steeds de oude versie van 2003. Daarom zullen we voor het gemak van alle gebruikers beide opties overwegen.

Stap 3

Om een kop- of voettekst in Word 2007 te bewerken of te verwijderen, moet u: een document met een koptekst openen, hiervoor dubbelklikken met de linkermuisknop of het selecteren en op "Enter" drukken.

Stap 4

Er zijn twee manieren om een kop- of voettekst te wijzigen of te verwijderen. De eerste is door naar het juiste tabblad te gaan via het bovenste menu.

Zoek in de menubalk bovenaan het tabblad "Invoegen". Rechts van het midden ziet u een groep knoppen "Header", "Footer", "Paginanummer".

Stap 5

Klik op de knop "Voettekst". Er wordt een paneel geopend met voorbeelden van verschillende kop- en voetteksten, waaronder twee items: "Voettekst wijzigen", "Voettekst verwijderen". Selecteer het gewenste item uit dit menu.

Hoe een voettekst te verwijderen
Hoe een voettekst te verwijderen

Stap 6

De tweede manier is om door de voettekst zelf te gaan. Klik er met de rechtermuisknop op. Bovendien is het mogelijk dat de koptekst niet zichtbaar is, d.w.z. er is geen zichtbare tekst in, maar het is aanwezig op de pagina - dit kan worden opgemerkt door enige vervorming van de tekst op de pagina.

Stap 7

Klik dus met de rechtermuisknop op de beoogde kop- en voettekst - de kop- en voettekst zelf worden helder en de tekst van de rest van het document wordt vervaagd en het menu "Ontwerp" wordt geopend. Aan de linkerkant ziet u een groep voettekstknoppen. Klik op de gewenste knop en selecteer "Verwijder voettekst" in het vervolgkeuzemenu. Druk daarna op de knop "Sluit het venster met kop- en voetteksten".

Stap 8

Om kop- en voetteksten in Word 2003 te verwijderen/wijzigen, gaat u naar Menu - "Bekijken". Selecteer de opdracht Koptekst en voettekst.

Stap 9

Gebruik indien nodig de knoppen Ga naar vorige of Ga naar volgende op de werkbalk Koptekst en voettekst om de kop- of voettekst te zoeken die u wilt verwijderen.

Stap 10

Selecteer de inhoud van de koptekst door op de sneltoetsen "Ctrl - A" te drukken en druk vervolgens op de toets "Verwijderen".

Aanbevolen: