Hoe Tekst Te Onderstrepen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Te Onderstrepen
Hoe Tekst Te Onderstrepen

Video: Hoe Tekst Te Onderstrepen

Video: Hoe Tekst Te Onderstrepen
Video: Tekst onderstrepen, bold of cursief maken op een telefoon: Hoe doe je dat? 2024, Mei
Anonim

Onderstrepen wordt gebruikt om een letter, woord of stuk tekst te markeren en verwijst naar opmaakelementen. Sommige teksteditors en bestandsindelingen kunnen de opmaak niet aan, bijvoorbeeld de standaard Windows Kladblok- en txt-indeling. In andere gevallen is het markeren van een tekstfragment met een onderstreping een van de eenvoudigste handelingen.

Hoe tekst te onderstrepen
Hoe tekst te onderstrepen

instructies:

Stap 1

Start een teksteditor met functies voor tekstopmaak, zoals Microsoft Office Word. Laad er een document in waarin u een letter, woord of een deel van de tekst wilt onderstrepen - om het bijbehorende dialoogvenster op te roepen, kunt u de toetsencombinatie ctrl + o gebruiken. Zoek het gewenste fragment in de tekst en selecteer het. Klik vervolgens op het tabblad "Basis" op het onderstreepte pictogram - het toont de onderstreepte letter "H". Als je een niet-standaard onderstrepingsoptie nodig hebt, klik dan met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer "Lettertype" in het contextmenu. In het geopende venster is er een vervolgkeuzelijst "Onderstrepen" - selecteer een van de 17 opties erin en klik vervolgens op "OK".

Stap 2

Als u tekst in een HTML-document moet onderstrepen, moet u de juiste tags aan de code toevoegen. Vóór het eerste teken van het fragment dat moet worden onderstreept, moet er een openingstag zijn en na het laatste onderstreepte teken moet een eindtag worden ingevoegd. Bijvoorbeeld:

Dit is een alinea met onderstreepte tekst.

Bij gebruik om de pagina's van het sitebeheersysteem te bewerken, worden de benodigde tags automatisch ingevoegd als de bewerking in visuele modus (WYSIWYG-modus) wordt uitgevoerd. In dit geval volstaat het om het gewenste fragment te selecteren en op de onderstrepen-knop op het editorpaneel te klikken.

Stap 3

Als u woorden of letters moet onderstrepen in een bericht dat naar een forum of chat is verzonden, zoekt u de overeenkomstige knop in het berichtbewerkingspaneel. Soms is het alleen aanwezig in het geavanceerde bewerkingsformulier. In de regel toont het pictogram de Engelse letter U met een onderstreping - klik erop en markeer het gewenste stuk tekst.

Aanbevolen: