Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen Van Onnodige Bestanden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen Van Onnodige Bestanden
Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen Van Onnodige Bestanden

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen Van Onnodige Bestanden

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen Van Onnodige Bestanden
Video: Remove Junk Files to Cleanup Your Windows 10 Computer 2024, April
Anonim

Gevorderde gebruikers weten dat er na verloop van tijd een complete puinhoop met bestanden op de computer ontstaat. Een enorm aantal onnodige bestanden die in meerdere exemplaren kunnen voorkomen. Dit alles belast niet alleen het fysieke geheugen van de computer, maar beïnvloedt ook de prestaties. Virusscanning en defragmentatie nemen in de loop van de tijd toe. Daarom is de noodzaak om uw computer op te schonen duidelijk.

Hoe u uw computer kunt opschonen van onnodige bestanden
Hoe u uw computer kunt opschonen van onnodige bestanden

instructies:

Stap 1

Veel gebruikers nemen hun toevlucht tot speciale programma's om "prullenbak" op de computer op te ruimen. Maar dit is een programma, het kan niet bepalen hoe belangrijk dit of dat bestand voor u is, dus het aantal verwijderde bestanden kan de noodzakelijke dingen bevatten. Zoals u weet, is de ziekte gemakkelijker te voorkomen dan te genezen. Hetzelfde is hier. Het is beter om geen blokkades te creëren dan om ze te harken.

Stap 2

De procedure voor het opschonen van uw computer moet beginnen met een plan. Het is noodzakelijk om te bepalen welke soorten bestanden zich op uw computer bevinden en om er mappen voor te maken. Definieer onmiddellijk een rigide mappenhiërarchie. De map "Vrije tijd" zal bijvoorbeeld de mappen "Video's" en "Muziek" bevatten. Er mogen nergens meer videobestanden en muziek zijn.

Stap 3

Dan gaan we direct over tot schoonmaken. We definiëren de "omvang van het werk". Sorteer de onnodige map per map. Nadat u de map hebt schoongemaakt, verwijdert u deze. Wanneer een nieuw type bestand wordt gevonden, maakt u er een map voor aan. Maar als dit een alleenstaand geval is? Bovendien kunt u in kleine hoeveelheden een heleboel bestanden van verschillende formaten vinden. Voor hen is het raadzaam om een map "Other", "Junk", "Andere materialen" aan te maken.

Stap 4

Na zo'n hard werk moet je je harde schijf defragmenteren. Idealiter zou de hoofdmap van een schijf niet meer dan 4-5 mappen moeten bevatten. Nu, elke keer dat u nieuw materiaal heeft, sorteert u het onmiddellijk in de gewenste map. Door deze eenvoudige regel in acht te nemen, vergeet u voor altijd blokkades op uw computer en het verwijderen van onnodige bestanden.

Aanbevolen: