Hoe Installeer Ik Een PCI E Grafische Kaart

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een PCI E Grafische Kaart
Hoe Installeer Ik Een PCI E Grafische Kaart

Video: Hoe Installeer Ik Een PCI E Grafische Kaart

Video: Hoe Installeer Ik Een PCI E Grafische Kaart
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, April
Anonim

Tegenwoordig gebruiken bijna alle moederborden een PCI Express-slot om een videokaart aan te sluiten, die in vergelijking met zijn voorganger AGP (accelerated graphic port) een hogere bandbreedte heeft. Daarom worden moderne videokaarten aangesloten op het PCI Express-slot.

Hoe installeer ik een PCI E grafische kaart
Hoe installeer ik een PCI E grafische kaart

Het is nodig

  • - een computer;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Eerst moet u uw computer voorbereiden. Koppel hiervoor alle randapparatuur los. Koppel daarna de systeemeenheid los van de voeding en verwijder de kap. Kortom, het is bevestigd met schroeven of speciale vergrendelingen. Vervolgens moet u de systeemeenheid zo plaatsen dat u gemakkelijk toegang hebt tot de systeemkaart.

Stap 2

Zoek vervolgens het PCI Express-slot. Als je een schema hebt van het moederbord, dan kun je deze aansluiting er eerst op vinden. Normaal gesproken bevindt PCI Express zich linksonder op het bord. Elk van de connectoren is ondertekend, dus het is onmogelijk om te verwarren. Houd er rekening mee dat sommige grafische kaarten meerdere PCI Express-slots kunnen hebben. Op dergelijke moederborden kunt u dienovereenkomstig meerdere grafische adapters tegelijk installeren.

Stap 3

De procedure voor het aansluiten van een videokaart zelf is vrij eenvoudig. Dock de connector van de kaart in de PCI Express-connector. Druk vervolgens lichtjes op de grafische adapter. Het apparaat moet heel gemakkelijk binnenkomen. Nu moet alleen nog de videokaart op de behuizing van de systeemeenheid worden bevestigd. Dit gebeurt met behulp van een conventionele montageschroef.

Stap 4

Veel PCI Express-videokaarten hebben extra voeding nodig. In de handleiding kun je zien of je board er een nodig heeft. De stroomaansluiting naar het apparaat bevindt zich aan het uiteinde. Sluit de 6 Pin Connector van de voeding aan op deze connector. Sommige grafische kaarten worden aangedreven door de 8-pins connector. Hiermee is de procedure voor het aansluiten van de grafische adapter voltooid.

Stap 5

Sluit het deksel van de systeemeenheid. Sluit alle randapparatuur aan. Zet uw computer aan. Direct nadat het systeem is gestart, verschijnt er een melding over het nieuwe apparaat. Daarna moet u er zeker van zijn dat u het stuurprogramma voor de videokaart installeert.

Aanbevolen: