Een Laptop Aansluiten Op Een SmartTV TV

Inhoudsopgave:

Een Laptop Aansluiten Op Een SmartTV TV
Een Laptop Aansluiten Op Een SmartTV TV

Video: Een Laptop Aansluiten Op Een SmartTV TV

Video: Een Laptop Aansluiten Op Een SmartTV TV
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, April
Anonim

Het is handiger om films op een groot scherm te kijken en juist te downloaden op een laptop. Om beide succesvol te combineren, kun je je laptop aansluiten op je tv. In dit artikel beschrijven we traditionele bekabelde verbindingsmethoden en nieuwe methoden die alleen beschikbaar zijn bij aansluiting op SmartTV, waarvoor geen kabels nodig zijn.

Een laptop aansluiten op een SmartTV TV
Een laptop aansluiten op een SmartTV TV

instructies:

Stap 1

De meeste moderne laptops zijn uitgerust met een HDMI-connector of de compactere Mini-HDMI-versie. In dit geval zou de eenvoudigste manier zijn om gewoon een HDMI-kabel te kopen en de laptop ermee aan te sluiten. Dit zorgt voor de beste beeldkwaliteit. Het wordt digitaal verzonden zonder vervorming.

Stap 2

Oudere laptops hebben alleen een VGA-uitgang voor het aansluiten van een externe monitor. Sommige SmartTV-modellen hebben deze connector. Het heet pc. Je vindt hem gemakkelijk op de achterkant van je tv. In dit geval is een VGA-kabel voldoende. Als de tv alleen een componentingang heeft (drie RCA-connectoren "tulp"), hebt u de adapter nodig die op de foto wordt getoond. Adapterkabels vind je ook in speciaalzaken.

Beeld
Beeld

Stap 3

Als u geen draden wilt gebruiken, kunt u een speciaal programma gebruiken dat wordt gedistribueerd door tv-fabrikanten. Samsung noemt het bijvoorbeeld Smart View. Als je je laptop en tv met hetzelfde wifi-netwerk verbindt, kijk je films rechtstreeks vanaf je laptop op het scherm van je SmartTV-apparaat.

Stap 4

Voor eigenaren van moderne laptops die zijn gebouwd op Intel-chipsets, is er nog een andere mogelijkheid: WiDi-technologie (Wireless Display). De ingebouwde videoadapter comprimeert het beeld van het scherm en verzendt het via Wi-Fi naar apparaten die de technologie ondersteunen. Out of the box wordt WiDi ondersteund door bijvoorbeeld enkele SmartTV-modellen van LG en Samsung. Op deze tv's kan de WiDi-bron worden geselecteerd. Voor de rest zul je een speciale adapter moeten kopen, waarvan een voorbeeld in de afbeelding is weergegeven. In dit geval sluit je elke moderne smartphone of tablet aan op de tv.

Beeld
Beeld

Stap 5

Om WiDi op een laptop onder Windows 8.1 te gebruiken, moet u het volgende doen. Verplaats op het startscherm de muis naar de rechterkant van het scherm en selecteer het item "Apparaten" in het pop-upmenu. Vervolgens het item "Transfer Screen" en "Add" Wireless Display in de groep Projectors. Volg daarna de instructies op je tv en laptop.

Aanbevolen: