Waarom Springt De Cursor Over Het Scherm?

Inhoudsopgave:

Waarom Springt De Cursor Over Het Scherm?
Waarom Springt De Cursor Over Het Scherm?

Video: Waarom Springt De Cursor Over Het Scherm?

Video: Waarom Springt De Cursor Over Het Scherm?
Video: Avoid Mouse Cursor Crossing to 2nd Monitor (Windows 10 Easy Fix) 2024, Mei
Anonim

Soms begint de cursor bij gebruik van een computermuis spontaan over het scherm te springen. Problemen kunnen worden veroorzaakt door problemen met het apparaat zelf, malware of onjuiste gebruiksomstandigheden van de muis.

https://usiter.com/uploads/20111208/mishka+kompyuternaya+besprovodnaya+opticheskaya+mish+opticheskaya+mish+85321887170
https://usiter.com/uploads/20111208/mishka+kompyuternaya+besprovodnaya+opticheskaya+mish+opticheskaya+mish+85321887170

instructies:

Stap 1

Om optische en lasermuizen correct te laten werken, gebruikt u een mat, stevig oppervlak, zoals een vel wit papier, als mat. Glanzende tapijten met patronen vervormen het signaal dat naar de bewegingssensor van de manipulator wordt gestuurd, waardoor de cursor spontaan over het scherm begint te razen.

Stap 2

Cursorsprongen kunnen worden veroorzaakt door vuile LED's. Onderzoek het lichtgevende venster op de achterkant van de muis en reinig het indien nodig met een wattenstaafje gedrenkt in schermreiniger of alcohol. Voel voorzichtig de draad die de muis verbindt met de systeemeenheid - de breuk kan ook een chaotische beweging van de cursor veroorzaken.

Stap 3

Als u een draadloze muis gebruikt, probeer dan de batterij te vervangen. Zorg ervoor dat er geen mobiele telefoon op tafel ligt in de directe omgeving van de muis - de straling heeft ook invloed op de werking van het apparaat.

Stap 4

Ga naar het configuratiescherm en controleer de muisinstellingen. Als u Windows XP gebruikt, dubbelklikt u op het muispictogram en gaat u naar het tabblad Aanwijzeropties. Typ in Windows 7 het woord "muis" in de zoekbalk. Zorg ervoor dat de optie "Enable Enhanced Precision …" is aangevinkt. Aan de andere kant moet het selectievakje naast de parameter "Initiële positie van de cursor" worden uitgeschakeld. Probeer de snelheid van de aanwijzer te wijzigen met behulp van de schuifregelaar en kijk hoe de cursor zich gedraagt.

Stap 5

Een virus kan de oorzaak van de problemen zijn. Controleer uw computer op infectie met behulp van een betrouwbaar antivirusprogramma, bijvoorbeeld het hulpprogramma Dr. Web Cureit. Voordat u het hulpprogramma uitvoert, moet u het antivirusprogramma dat op uw computer is geïnstalleerd uitschakelen, aangezien elke antivirus het werk van de andere als verdachte activiteit zal zien.

Stap 6

De cursorsprongen kunnen worden veroorzaakt door een grappenprogramma dat op uw computer is geïnstalleerd door iemand die er toegang toe heeft. Druk op Win + R en voer de opdracht msconfig in de run-regel in. Ga naar het tabblad "Opstarten" en laat de selectievakjes alleen voor vertrouwde programma's. U kunt erachter komen welke actie een bepaald bestand uitvoert door op internet te zoeken.

Stap 7

U kunt de beweging van de cursor op de computer van iemand anders op afstand besturen met Windows. Koppel de computer los van het lokale netwerk of van internet en controleer of spontane cursorbewegingen behouden blijven. Zo niet, ontzeg dan de toegang tot uw computer in de systeeminstellingen.

Stap 8

Als u Windows XP gebruikt, dubbelklikt u in het Configuratiescherm op het pictogram "Systeem" en gaat u naar het tabblad "Remote Sessions". Schakel de optie "Toegang op afstand toestaan" uit. Dubbelklik in Windows 7 op het pictogram "Deze computer", klik op "Systeemeigenschappen" en klik op de link "Externe toegang configureren". Schakel het selectievakje naast de optie Verbinding voor hulp op afstand toestaan uit.

Aanbevolen: