Waarom Trilt Het Scherm?

Waarom Trilt Het Scherm?
Waarom Trilt Het Scherm?

Video: Waarom Trilt Het Scherm?

Video: Waarom Trilt Het Scherm?
Video: 1 DAG ALLEEN MAAR UIT BLAUWE VERPAKKINGEN ETEN! *Experiment* 2024, Mei
Anonim

Soms, zittend achter de computer, merkt u misschien dat het beeld op het scherm op een eigenaardige manier trilt, "zweeft" of onverwacht begint te trillen. Dit probleem is wijdverbreid. Maar de redenen daarvoor zijn verschillend. Het is de moeite waard om te begrijpen waarom het scherm trilt.

Waarom trilt het scherm?
Waarom trilt het scherm?

De meest voorkomende oorzaak van een trillend scherm is de aanwezigheid van een bron van elektromagnetische wisselvelden in de werkkamer of het appartement. Dit kan heel eenvoudig worden gecontroleerd door de monitor te verplaatsen. Als het schudden stopt, heeft het probleem te maken met de elektromagnetische velden. Hun bronnen op het werk zijn verschillende elektrische installaties, transformatorstations en hoogspanningslijnen. Thuis worden ze vervangen door een tv, koelkast, magnetron en andere huishoudelijke apparaten.

De op één na meest voorkomende oorzaak van het trillen van het scherm is onvoldoende stroom naar de monitor. In de regel is de monitor verbonden met de piloot, waarin naast zichzelf ook de systeemeenheid, modem, tv, kroonluchter en nog veel meer "aangedreven" zijn, afhankelijk van de smaak van de gebruiker. Het is de moeite waard om te proberen sommige van deze apparaten uit te schakelen en te kijken of het trillen van het beeld op de monitor is afgenomen. Zo niet, dan zit het probleem misschien in de piloot zelf, in de manier waarop hij de elektriciteit filtert. Je kunt proberen het gewoon te veranderen.

De minst voorkomende (hoewel dit het vaakst in me opkomt) oorzaak van beeldtrillingen kan een storing in de monitor zelf zijn, bijvoorbeeld een kapotte scanner in de monitor of een storing in het voedingssysteem. In dergelijke gevallen is het beter voor een onervaren gebruiker om niet in de monitor te klimmen. De beste oplossing in deze situatie zou zijn om contact op te nemen met gekwalificeerde specialisten.

Soms kan de reden voor de bovenstaande problemen een lage verversingssnelheid van het scherm zijn. Sommige monitoren hebben standaard een frequentie van 60 Hz. Hierdoor is het scherm niet alleen merkbaar trilt, maar is het ook zeer schadelijk voor het zicht. Daarom is het de moeite waard om via het "Configuratiescherm" het menu-item "Scherm" te vinden en de frequentie daar in te stellen op 75 Hz. Bij deze frequentie kan het trillen van het scherm volledig worden geëlimineerd.

Aanbevolen: