Een Joystick Instellen Voor Games

Inhoudsopgave:

Een Joystick Instellen Voor Games
Een Joystick Instellen Voor Games

Video: Een Joystick Instellen Voor Games

Video: Een Joystick Instellen Voor Games
Video: How to play all pc games by using a usb gamepad [WORKING 100%] 2024, Mei
Anonim

Het gebruik van een gamepad (of, in het algemeen, een "joystick") is niet alleen erg handig voor het besturen van games, maar stelt gamers ook in staat om samen op één computer te spelen. Dit kan alleen worden gehinderd door intermitterende compatibiliteitsproblemen.

Een joystick instellen voor games
Een joystick instellen voor games

Het is nodig

  • -Toegang tot internet;
  • -Schijf met stuurprogramma's voor de gamepad;

instructies:

Stap 1

Controleer uw controllermodel en compatibiliteit. Conventioneel kunnen alle pc-joysticks in twee typen worden verdeeld: Xbox360-compatibel en niet-compatibel. Let op de locatie van de sticks - als links hoger is dan rechts, dan is dit een model van Microsoft. Tegenwoordig kunnen alleen dergelijke joysticks een comfortabel spel bieden: allemaal vanwege de overgang naar een nieuwe feedbackstandaard, die de oude gamepads niet ondersteunen. Er zullen vooral veel problemen zijn met games die zijn gemarkeerd als "Games for Windows" - dit zijn producten die uiteindelijk zijn overgezet naar het nieuwe formaat en die mogelijk helemaal niet werken met de oude besturing.

Stap 2

Gebruik een emulator. Gebruik de apparaatemulator om problemen met bijvoorbeeld de Logitech Rumblepad 2 op te lossen. Hierdoor zal de game denken dat je een 360-controller gebruikt terwijl je met een andere speelt. Er zijn nog geen specifieke programma's, maar er is een eenvoudig bestandsvervangingsmechanisme dat gemakkelijk op internet te vinden is. U krijgt verschillende bestanden aangeboden om te downloaden, software voor het debuggen van de gamepad en instructies over hoe het allemaal werkt.

Stap 3

Gebruik de standaard configurator van de installatieschijf. Bijna elke gamepad heeft een schijf met stuurprogramma's: in de regel werkt alles prima zonder, maar je verliest ten eerste stabiele feedback en ten tweede het configuratorprogramma. Wanneer u dergelijke software start, kunt u elke waarde aan de joysticktoetsen toewijzen: bijvoorbeeld door de muiscursor te verplaatsen. Dat wil zeggen, u kunt de waarden van de toetsenbordknoppen op de gamepad instellen en zelfs die producten spelen die joysticks in principe niet ondersteunen.

Stap 4

Stel uw gamepad in met behulp van de software die bij de game is geleverd. Soms, vooral als het product vanaf consoles naar een pc is geport, is er geen mogelijkheid om de besturing in de game zelf in te stellen. In dit geval moet je het configuratorprogramma in de hoofdmap zoeken en de toetsencombinaties instellen voordat je het spel start. Er zijn ook "launchers" die besturingsinstellingen, add-ons en video-opties combineren. Bestudeer in dit geval zorgvuldig alle items van het voorgestelde menu om degene te vinden die u nodig hebt.

Aanbevolen: