Een Joystick Instellen Voor Een Game

Inhoudsopgave:

Een Joystick Instellen Voor Een Game
Een Joystick Instellen Voor Een Game

Video: Een Joystick Instellen Voor Een Game

Video: Een Joystick Instellen Voor Een Game
Video: How to play all pc games by using a usb gamepad [WORKING 100%] 2024, April
Anonim

De gamepad - of, bij gewone mensen, de "joystick", is het belangrijkste middel om games op consoles te besturen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer pc-spelers worden "getransplanteerd" naar gaming-apparaten, ondanks het feit dat deze vaak complexe kalibratie vereisen.

Een joystick instellen voor een game
Een joystick instellen voor een game

instructies:

Stap 1

Controleer de compatibiliteit van uw controller. Met de komst van de Xbox360 vond er een kleine revolutie plaats op de joystickmarkt - het bedieningsalgoritme van het apparaat werd volledig veranderd. Games voor Windows-producten zoals Gears of War, Mirror's Edge en zelfs Super Meat Boy kunnen niet werken met oudere controllers (Logitech RumblePad 2). Nieuwe modellen worden gewoonlijk "360-compatibel" genoemd en zijn gemarkeerd als "compatibel met Windows". In de praktijk garandeert zo'n handtekening dat de gamepad zonder uitzondering door alle moderne games adequaat wordt herkend, wat erg belangrijk is als je begint met instellen.

Stap 2

De basismanier om de besturing te configureren is via het in-game menu "Opties" -> "Instellingen" -> "Besturing" -> "Controller". Als dit niet wordt geleverd, probeer dan in de gamemap een configuratorprogramma te vinden dat apart van het product draait (ze worden voornamelijk gebruikt met geporteerde consolegames). Als dit niet is voorzien, vraag dan om hulp op het internetforum - je kunt daar zeker een amateurprogramma vinden voor het bewerken van controle.

Stap 3

Gebruik een speciaal programma om een oud joystickmodel voor een nieuw model door te geven. De service is onlangs gemaakt en bevindt zich nog in de bètafase, dus het kan problemen veroorzaken bij de installatie. Nadat u het archief hebt gedownload om de gamepad te "vermommen", moet u verschillende systeembestanden (die verantwoordelijk zijn voor het bedieningsalgoritme) vervangen en de grafische configurator gebruiken om ervoor te zorgen dat de instellingen correct zijn. Het is vermeldenswaard dat deze methode vaak werkt, maar niet altijd: soms blijft de linker joystick-as bijvoorbeeld omgekeerd, wat erg onaangenaam is.

Stap 4

joystick in het algemeen, dus alle compatibiliteitsproblemen verdwijnen "in één keer". Deze lay-out is echter misschien niet erg handig als de gameplay bij het gebruik van de muis aanzienlijk verschilt van de controller (bijvoorbeeld de aanwezigheid van een auto-aim).

Aanbevolen: