Wat Te Doen Als Het Internet Wegvalt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Het Internet Wegvalt?
Wat Te Doen Als Het Internet Wegvalt?

Video: Wat Te Doen Als Het Internet Wegvalt?

Video: Wat Te Doen Als Het Internet Wegvalt?
Video: internet verbinding problemen herstellen 2024, Mei
Anonim

Internettoegang valt vaak weg. De redenen hiervoor kunnen verschillen - van een beschadigde kabel tot een storing in de netwerkverbindingsinstellingen in het besturingssysteem. Ze vereisen allemaal een zorgvuldige studie om het probleem op te lossen.

Wat te doen als het internet wegvalt?
Wat te doen als het internet wegvalt?

instructies:

Stap 1

Let op: weet je niet hoe je contact moet opnemen met het bedrijf dat internettoegang levert (hierna de provider genoemd), dan is de kans dat je het probleem oplost veel kleiner en kun je direct door naar stap 3.

Situaties waarin het internet zonder reden verdween, komen niet vaak voor. Zorg er eerst voor dat alles in orde is met uw provider, d.w.z. er is geen schuld voor internet, evenals storingen en preventief onderhoud van de provider. Het wordt aanbevolen om het werk van de officiële website van de provider te controleren - meestal kunt u ze zelfs met een nulsaldo bereiken. Als de site werkt, dan zit het probleem in de betaling of de aanbieder doet wat werk - een zichzelf respecterende aanbieder zal dit zeker op de site informeren. Bel de provider en verduidelijk alle betalingsinformatie. Het is een vrij veel voorkomende situatie wanneer de gebruiker zeker weet dat er geld op de rekening staat, maar er uiteindelijk niet is. Vraag ook uw ISP om uw zichtbaarheid te controleren.

Stap 2

Als de provider u niet ziet, probeer dan de draad van de router (als deze daar is meegeleverd) rechtstreeks op de computer aan te sluiten. Als zelfs daarna de provider je MAC-adres nog steeds niet ziet, zit het probleem hoogstwaarschijnlijk in de draad NA de router of in de RJ-45-connector. In dit geval is een continuïteit van de draad en een nieuwe krimp van de draad vereist, het wordt aanbevolen om met de provider over dit probleem te praten.

Als de provider ALLEEN uw computer ziet, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk in de router. Probeer uw router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen met behulp van de handleiding. Als de reset het probleem niet oplost - hoogstwaarschijnlijk is de router defect, probeer deze dan te vervangen.

Als het saldo in orde is, ziet de provider uw MAC-adres en is er geen onderhoudswerk van zijn kant - ga verder met de volgende stap.

Beeld
Beeld

Stap 3

Controleer nu of er een lokaal netwerk is. Om dit te doen, drukt u op Win + R op uw computer, voert u het woord "ping" in en vervolgens - het adres van uw dichtstbijzijnde apparaat langs de route. Meestal is dit een router: als de draad van de computer ernaartoe gaat, moet u het adres schrijven. De meest voorkomende is 192.168.0.1 of 192.168.1.1

Als er geen pakketten zijn (dat wil zeggen, er verschijnen geen lijnen met een interval van ongeveer 1 seconde) - controleer of uw router is ingeschakeld, controleer de staat van de kabel en de betrouwbaarheid van de verbinding met de connectoren van de computer en router. Als alles in orde is, maar de pakketten gaan nog steeds niet, herstart dan de router. Als de pakketten met succes op het apparaat werden afgeleverd, zou alles in orde moeten zijn, precies hierdoor verdween internet.

Zo niet, kijk dan op het achterpaneel van uw systeemeenheid: meestal is er een groen lampje op de plaats waar de internetkabel is aangesloten. Licht niet op of knippert niet - het probleem zit in de netwerkkaart zelf of in de stuurprogramma's. Probeer de stuurprogramma's opnieuw te installeren en controleer ook de externe staat - het kan gemakkelijk zijn doorgebrand.

Beeld
Beeld

Stap 4

Als het lampje brandt, maar de pakketten gaan nog steeds niet, of er worden normaal gesproken pakketten naar het apparaat verzonden, maar er is geen internet, dan ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk in de software-instellingen van de computer.

Open het Netwerkcentrum, zoek uw actieve verbinding, ga dan naar de eigenschappen, dan - TCP versie 4. Met het standaard en meest voorkomende verbindingsschema (provider - router - computer), geeft de router meestal alle benodigde adressen voor normaal bedrijf via DHCP. Als er instellingen in de velden zijn geschreven, noteer ze voor het geval dat, selecteer vervolgens de automatische IP-parameters en schrijf in de DNS-velden 8.8.8.8 en 8.8.4.4. Dit zijn Google-servers. Ze zijn betrouwbaar en werken altijd.

Beeld
Beeld

Stap 5

Als u absoluut geen idee heeft hoe antivirusprogramma's werken, de architectuur van het organiseren van netwerkinstellingen en de werkingsprincipes van besturingssystemen, neem dan contact op met een specialist, omdat het niet wordt aanbevolen om vervolgacties uit te voeren zonder de juiste kennis.

Als niets helpt en er is nog steeds geen internet, kan dit te wijten zijn aan de activiteit van virussen. Ten eerste kunt u proberen de systeeminstellingen te herstellen. Om dit te doen, hebt u het AVZ-hulpprogramma nodig, u moet het downloaden op een ander apparaat met internettoegang (bij voorkeur van de officiële website z-oleg.com, het is meestal de eerste in de zoekopdracht). Als je een archief in handen hebt, volstaat het om het uit te pakken, tk. het programma vereist geen installatie en voer het programma avz.exe uit. Klik vervolgens op het gedeelte "Bestand" in de menubalk en vervolgens op - "Systeemherstel".

Controleer de items die in de afbeelding worden aangegeven en klik vervolgens op "Gemarkeerde bewerkingen uitvoeren". Controleer dan uw internettoegang.

Als je alles zorgvuldig hebt gedaan, maar nog steeds niets helpt, is het raadzaam om een specialist te bellen, omdat, het probleem kan zowel in het register van het besturingssysteem als in de firmware van de router zitten. Je kunt de meester tenminste alles vertellen wat je zelf al hebt geprobeerd.

Aanbevolen: