Een Laptop Kiezen Voor Tekstwerk Text

Inhoudsopgave:

Een Laptop Kiezen Voor Tekstwerk Text
Een Laptop Kiezen Voor Tekstwerk Text

Video: Een Laptop Kiezen Voor Tekstwerk Text

Video: Een Laptop Kiezen Voor Tekstwerk Text
Video: Laptop kiezen voor je studie | SURFspot 2024, Mei
Anonim

Als je een laptop voornamelijk koopt om met teksteditors en internet te werken, heeft het geen zin om te veel te betalen voor dure componenten. Toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint vereisen geen krachtige videokaart of hoge processorfrequentie. Beter focussen op schermkenmerken, comfortabel toetsenbord, batterijduur. Waar het om gaat is de bouwkwaliteit van de laptop, de afmetingen en het gewicht.

U kunt een model van elke fabrikant kiezen
U kunt een model van elke fabrikant kiezen

instructies:

Stap 1

Ben je van plan om je laptop vaak mee te nemen, kies dan voor een schermdiagonaal van maximaal 15 inch. Let op de resolutie van de monitor. Kies geen model met een zeer hoge resolutie - het lettertype zal te klein zijn en bij langdurig werken met teksten zullen je ogen vermoeid raken. En als u het lettertype in de instellingen verhoogt, worden alle voordelen van zo'n monitor teniet gedaan. De beste keuze zou een schermresolutie van 1280 x 1024 of 1280 x 800 zijn.

Stap 2

Het oppervlak van het scherm van een werkende laptop moet mat zijn. Ondanks alle garanties van de fabrikanten, reflecteert de glanzende coating als een spiegel en zijn de verhoogde helderheid en het verhoogde contrast van de afbeelding niet merkbaar bij het werken met tekstdocumenten. Deze monitoren zijn meer geschikt voor het bekijken van films en video's.

Stap 3

Het toetsenbord van een laptop is anders dan het toetsenbord van volledige grootte dat wordt gebruikt voor desktopcomputers. Controleer dus of de plaatsing van de toetsen voor u handig is en test ze door op te drukken. Het toetsenbord mag niet te veel buigen onder druk van uw vingers. Houd er rekening mee dat zwarte letters op een lichte achtergrond beter lezen dan omgekeerd. Dit is vooral belangrijk bij het werken in een slecht verlichte ruimte.

Stap 4

De snelheid van een notebook verschilt per processor. Voor comfortabel werken met nieuwe versies van kantoortoepassingen moet de processorfrequentie 1, 8-2, 5 GHz zijn. Let op de hoeveelheid random access memory (RAM). Deze moet minimaal 1 GB zijn. Maar de beste optie zou 2-4 GB zijn. Raadpleeg uw dealer voor de mogelijkheid om extra modules te installeren.

Stap 5

Voor draadloze communicatie moet de laptop zijn uitgerust met een wifi-module. Als je internet nodig hebt op plaatsen waar geen wifi-netwerken zijn, kies dan voor een laptop die is uitgerust met een ingebouwde 3G-module. Een bijkomend voordeel kan de aanwezigheid van 4G/LTE zijn, de gegevensoverdrachtsnelheid in 4G-netwerken is vergelijkbaar met de snelheid van bekabeld internet.

Stap 6

U hoeft geen modellen met een aparte grafische kaart aan te schaffen om met tekst te werken. Een ingebouwde videoadapter met een geheugen van maximaal 2 GB is voldoende. Je hebt niet veel ruimte op de harde schijf nodig om je documenten op te slaan. De beste optie is 320-500 GB. Let op het aantal USB-poorten. Het is wenselijk dat de laptop minimaal vier connectoren heeft voor het aansluiten van randapparatuur.

Stap 7

Als je van plan bent je laptop elke dag bij je te dragen, let dan op de bouwkwaliteit en het gewicht. De levensduur van de batterij zal ook een belangrijke parameter zijn. Het is optimaal als de laptop 3-4 uur autonoom kan werken. Volgens deze parameters kunt u een goedkoop model kiezen, waarvan de aankoop tussen $ 500-600 kost.

Aanbevolen: