Hoe RAM Voor Een Laptop Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Voor Een Laptop Te Kiezen
Hoe RAM Voor Een Laptop Te Kiezen

Video: Hoe RAM Voor Een Laptop Te Kiezen

Video: Hoe RAM Voor Een Laptop Te Kiezen
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2023, April
Anonim

Er is nooit veel RAM. De volumes, die gisteren ondenkbaar leken, zijn vandaag al gemeengoed en morgen zullen ze gewoon belachelijk lijken, dus iedereen die een computer gebruikt, moet vroeg of laat extra geheugen kopen.

Hoe RAM voor een laptop te kiezen
Hoe RAM voor een laptop te kiezen

instructies:

Stap 1

Laptops gebruiken geheugenmodules die verschillen van de modules die in desktopcomputers zijn geïnstalleerd. Ze zijn kleiner en worden SODIMM's genoemd. Maar voordat u geheugen koopt, moet u bepalen welk type geheugen het in een laptop is: SDRAM, DDR, DDR2 of DDR3. Veel laptops hebben gekleurde stickers die het type processor, videokaart, geheugen en harde schijf aangeven.

Stap 2

Als zo'n sticker niet aanwezig is, kun je een soort diagnostisch programma installeren, zoals Si Soft Sandra, Aida of Everest, en daarin het type geheugen van je laptop achterhalen. Je kunt ook een klein programma CPU-Z gebruiken. U kunt het downloaden van de website van de fabrikant http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html. Pak het archief uit en voer het bestand cpuz.exe uit. Hier, op het tabblad Geheugen, tegenover het Typelabel, wordt het geheugentype geschreven. De DRAM-frequentieregel bevat de frequentie waarmee het geheugen werkt

Stap 3

De verkregen gegevens zijn al voldoende om geheugen voor een laptop te kopen, maar het kan nog eenvoudiger. Zet de laptop uit en verwijder de batterij. Verwijder vervolgens aan de onderkant van de computer de schroef waarmee het deksel van het geheugencompartiment is bevestigd. Het is mogelijk dat deze schroef is afgedekt met een garantiesticker, dus als de garantie nog niet is verlopen, dient een dergelijke handeling te worden uitgevoerd bij het servicecentrum van de winkel waar u de laptop heeft gekocht. Als er geen garantie meer is, open dan het deksel en verwijder de geheugenmodule daar.

Stap 4

Buig hiervoor de SODIMM-vergrendelingen aan de zijkanten en trek de module omhoog. Doe het geheugen in een antistatische zak en laat het aan de beheerder van de computerwinkel zien. Hij zal u opties aanbieden om het geheugen te vervangen. Onthoud dat nieuwe modules het best in paren kunnen worden geplaatst om dual channel-werking te ondersteunen.

Stap 5

Het nieuwe geheugen moet in omgekeerde volgorde worden geïnstalleerd - plaats het eerst op de contacten, duw vervolgens de vergrendelingen uit elkaar en duw de module zodat de vergrendelingen hem vastzetten. Let bij het plaatsen van de SODIMM op de inkeping in de module en plaats deze niet ondersteboven. Nu kunt u het deksel sluiten, de batterij plaatsen en de laptop aanzetten. Het nieuwe geheugen wordt automatisch gedetecteerd.

Populair per onderwerp