Hoe Een Lcd-monitor Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lcd-monitor Te Kiezen?
Hoe Een Lcd-monitor Te Kiezen?

Video: Hoe Een Lcd-monitor Te Kiezen?

Video: Hoe Een Lcd-monitor Te Kiezen?
Video: Nieuwe monitor kopen? Bekijk deze 7 kooptips voor het beste beeldscherm! 2024, Mei
Anonim

In de afgelopen drie jaar hebben LCD-apparaten (gebaseerd op vloeibare kristaltechnologie) traditionele CRT-monitoren (met kathodestraalbuizen) volledig vervangen. Daar zijn veel redenen voor, maar de belangrijkste voordelen van LCD-monitoren zijn: betaalbaarheid (de prijzen zijn tegenwoordig tot op het punt van onmogelijkheid gedaald), afmetingen (een LCD-monitor neemt meerdere keren minder ruimte in beslag op de tafel in vergelijking met een CRT-model van de dezelfde diagonaal), belasting van de ogen (er flikkert niets op de monitor) en de afwezigheid van straling. De huidige keuze aan LCD-monitoren is enorm, het aantal van hun variëteiten kan de gewone koper in verwarring brengen. Daarom is het raadzaam dat hij de basisselectiecriteria kent.

Hoe een lcd-monitor te kiezen?
Hoe een lcd-monitor te kiezen?

instructies:

Stap 1

Laten we beginnen met de uiterlijke kenmerken van de monitor:

Kleur. Fabrieksstandaard LCD-monitorontwerp waaruit u kunt kiezen: Zwart, Zilver, Zwart Zilver, Donkerblauw. Maar natuurlijk kan elke klant een kleurenschema naar keuze bestellen (bijvoorbeeld passend bij de kleur van een computertafel of interieur).

Diagonaal. Tegenwoordig bieden fabrikanten van LCD-monitoren modellen aan van minimaal 15" tot maximaal 22". De keuze hangt af van welke diagonaal je een monitor nodig hebt.

Dimensionale kenmerken. In plaats van de gebruikelijke 4:3 (5:4) monitoren zie je ook modellen met een beeldverhouding van 16:10 (16:9). Deze monitoren worden breedbeeldmonitoren genoemd. Nadat u een dergelijk model hebt gekocht, zult u begrijpen dat u niet langer de benodigde mappen hoeft samen te vouwen en in toepassingen de schaal moet verkleinen of de werkbalken hoeft te sluiten.

Stap 2

Naast het uiterlijk van de LCD-monitor zijn ook de technische kenmerken van belang.

Helderheid. Dit is de maximale helderheidslimiet voor uw monitor (300 cd/m2 wordt als standaard beschouwd). Dit is belangrijk als je met donkere afbeeldingen gaat werken.

Contrast van de monitor. Het hangt af van hoeveel helderheidsniveaus de pixels kunnen creëren (de standaard varieert van 600: 1 tot 700: 1). Het kan worden aangepast met behulp van knoppen op de monitor zelf. De helderheid en het contrast van de LCD-monitor moeten prettig zijn voor de ogen.

Oscillatie frequentie. De kwaliteit van het beeld en de snelheid van het veranderen van het beeld hangen ervan af (het moet minimaal 75 Hz zijn).

Kijk hoek. Koop je een monitor alleen voor jezelf, dan speelt de hoek geen grote rol. Maar nu worden LCD-monitoren steeds meer gebruikt om films te kijken, en films kijken wil je niet alleen. In dit geval is deze factor belangrijk, omdat je met een grote kijkhoek het beeld op het scherm niet alleen tegenover het scherm kunt zien, maar ook vanaf de zijkant. Op dit moment wordt de grootste kijkhoek beschouwd als 178 graden.

Schermresolutie. De standaardresolutie is 1280: 1024, maar hoe hoger deze is, hoe beter het beeld dat u te zien krijgt.

Elektriciteitsverbruik. Voor prijsbewuste gebruikers is dit best een belangrijk kenmerk van een monitor, want hoe zuiniger je LCD (LCD) monitor, hoe minder je voor stroom hoeft te betalen.

Aanbevolen: