Hoe Een LCD-scherm Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een LCD-scherm Te Kiezen?
Hoe Een LCD-scherm Te Kiezen?

Video: Hoe Een LCD-scherm Te Kiezen?

Video: Hoe Een LCD-scherm Te Kiezen?
Video: COMO REPARAR MONITOR LED SAMSUNG 2024, Mei
Anonim

Liquid crystal monitors (LCD's) zijn vrijwel elk huis met een pc binnengekomen. Ze kwamen zowel qua assortiment als qua kosten beschikbaar. De keuze voor een dergelijke monitor moet echter worden benaderd, niet alleen vanuit het uiterlijk, maar ook vanuit meer essentiële kenmerken.

Hoe een LCD-scherm te kiezen?
Hoe een LCD-scherm te kiezen?

instructies:

Stap 1

Bepaal waar je een lcd-scherm precies voor nodig hebt. Ook de benodigde set parameters (functionaliteit) van de monitor is hiervan afhankelijk. Er zijn een aantal kenmerken die de kenmerken van de monitor bepalen: schermgrootte, contrast- en helderheidsindicatoren, matrixresponstijd, kijkhoek, puntpitch, extra functies, beveiliging.

Stap 2

De grootte van de LCD-monitor hangt af van uw voorkeur en behoeften. Kies voor games en films kijken een groter scherm - 20-24 diagonaal, en een 19-inch monitor is best handig voor op het werk. Let op het type schermafdekking: antireflectiecoatings zijn goed te gebruiken bij fel licht of zonlicht in de buurt van de monitor. De glanzende afwerking is ideaal voor diegenen die de voorkeur geven aan visuele helderheid en levendigheid.

Stap 3

Informeer bij het kopen van een monitor naar het helderheidsniveau van het geselecteerde model. Hoe hoger, hoe beter de kijkkwaliteit. De minimale helderheid wordt beschouwd als 270 cd / m2 en de contrastverhouding is 500: 1.

Stap 4

Matrixrespons is een parameter die verantwoordelijk is voor de pixelomschakelsnelheid. Om ervoor te zorgen dat dynamische beelden goed worden waargenomen in games en films, mag de maximale responssnelheid van de matrix niet hoger zijn dan 8 ms. Hoe lager de waarde van deze parameter, hoe beter de monitor. Hetzelfde geldt voor de dot pitch (minimale afstand tussen pixels), die de beeldkwaliteit bepaalt. Hoe lager de digitale waarde van deze parameter, hoe beter het beeld. Kies een monitor in stappen van 0, 20-0, 26 mm.

Stap 5

Onder de extra functies van het LCD-scherm kan men de aanwezigheid van een ingebouwde headset (luidsprekers of tv-tuner) en een USB-hub onderscheiden, de mogelijkheid om via DVI op een computer aan te sluiten. De monitor moet ook voldoen aan alle veiligheidscriteria. Er zijn twee bekende standaarden voor LCD-schermen - MPR en TCO. Strengere veiligheidseisen voor TCO-gecertificeerde monitoren.

Stap 6

Omdat de technologie voor het maken van schermen met vloeibare kristallen erg moeilijk is, is het in sommige gevallen niet mogelijk om te doen zonder defecten in de vorm van "gebroken" pixels (niet-werkend). Test daarom altijd uw monitor voordat u beslist welk model u gaat gebruiken.

Aanbevolen: