Hoe Studiomonitors Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Studiomonitors Te Kiezen
Hoe Studiomonitors Te Kiezen

Video: Hoe Studiomonitors Te Kiezen

Video: Hoe Studiomonitors Te Kiezen
Video: Best Studio Monitors in 2021 - How to Choose Studio Monitors for your Home Studio? 2024, Mei
Anonim

Studiomonitors zijn een van de belangrijkste elementen bij het opnemen en mixen van geluid. Ze bieden de mogelijkheid om het geluid van een bepaalde compositie te evalueren en frequentiehiaten te elimineren.

Hoe studiomonitors te kiezen
Hoe studiomonitors te kiezen

instructies:

Stap 1

Zoek op internet naar alle mogelijke opties om studiomonitors te kiezen. In feite zijn dit dezelfde computerluidsprekers, alleen met het grootst mogelijke geluidsbereik. Hun belangrijkste verschil met gewone huishoudelijke akoestiek is dat er praktisch geen hiaten in het frequentiebereik zijn, d.w.z. als uw computerluidsprekers een frequentiebereik hebben van 20 Hz tot 44 kHz, betekent dit helemaal niet dat ze deze volledig overlappen, in tegenstelling tot professionele studiomonitoren.

Stap 2

Bekijk de opnameforums. Er is waarschijnlijk een overeenkomstige discussielijn, waar deskundige gebruikers een of andere versie van studiomonitors overwogen. Lees de beschrijvingen van verschillende systemen en probeer erachter te komen hoeveel ze kosten.

Stap 3

Ga naar een muziekwinkel om je te oriënteren en haal ter plekke studiomonitors op. De verkoopassistent kan u adviseren over een universele optie in termen van prijs-kwaliteitverhouding. Houd er rekening mee dat deze techniek een beetje "voor groei" moet worden gekocht. Als je nu relatief goedkope studiomonitors koopt, heb je er over een paar jaar misschien niet genoeg van, omdat je geluidstechnische ervaring en eisen aan geluid onvermijdelijk zullen toenemen.

Stap 4

Overweeg ook studio hoofdtelefoonmonitoren. Ze zien er niet anders uit dan gewone massieve hoofdtelefoons, maar hun geluid zal je zeker verrassen. Een goede studiokoptelefoon is iets goedkoper dan goede studiomonitoren, vooral omdat ze één belangrijk voordeel hebben: hun geluid wordt niet beïnvloed door de akoestiek van de kamer. Zelfs als er een slechte of geen geluidsisolatie in de kamer is, zal de koptelefoon geweldig klinken, in tegenstelling tot studiomonitors, die (zij het een beetje) kamerhumeur en echo kunnen toevoegen aan het heldere geluid.

Aanbevolen: