Hoe Studiomonitors Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Studiomonitors Aan Te Sluiten
Hoe Studiomonitors Aan Te Sluiten

Video: Hoe Studiomonitors Aan Te Sluiten

Video: Hoe Studiomonitors Aan Te Sluiten
Video: Best Studio Monitors in 2021 - Top Picks For Your Home u0026 Studio At Any Budget 2024, Mei
Anonim

Studiomonitors zijn akoestische systemen die in de eerste plaats zijn ontworpen voor het detecteren van opnamefouten. Ze worden gekenmerkt door een perfect helder en gelijkmatig geluid, waarin het vrij eenvoudig is om de geluiden van verschillende instrumenten of stemmen te herkennen. Ze worden veel gebruikt op het gebied van geluidsopname, omdat ze universeel zijn voor muziek van elk genre en elke richting. Tegenwoordig zijn studiomonitors praktisch het enige middel om de kwaliteit van audio-opnames te controleren.

Hoe studiomonitors aan te sluiten
Hoe studiomonitors aan te sluiten

Noodzakelijk

  • - Een set kabels;
  • - studiomonitoren.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de keuzeschakelaar voor de ingangsspanning in de juiste positie staat.

Stap 2

Sluit de luidsprekerkabels aan op de versterker. Zorg ervoor dat u de verbindingsregels volgt - plus naar plus, min naar min. Fabrikanten markeren de draden meestal in verschillende kleuren voor het gemak. Als je een set draden van dezelfde kleur tegenkomt, let dan op: meestal heeft een van hen een inscriptie die niet op de tweede staat.

Stap 3

Volg deze stappen niet als u problemen ondervindt bij het bepalen van de polariteit van de draden. Als de draad in de muur is ingebouwd of u kunt om een andere reden de correspondentie van de uiteinden van de draden in de buurt van de versterker of luidsprekers niet bepalen, dan kunt u de methode gebruiken voor het bepalen van de polariteit met behulp van een vingerbatterij. U kunt een nieuwe of een licht lege AA-batterij van 1,5 V kiezen.

Stap 4

Neem een vingerbatterij (niet per se een nieuwe) en verwijder de roosters van de speakers van de monitoren zodat je kunt zien in welke richting ze werken. Sluit twee draden aan op de luidsprekeraansluitingen. Verbind de draden die naar de zwarte aansluiting leiden met de min van de batterij en de draden van de rode aansluiting naar de plus. Let op de rijrichting van het luidsprekermembraan.

Stap 5

Sluit de speakerkabel aan op de monitoren, die vervolgens de speakers met de versterker verbinden. Sluit de batterij al vanaf de zijkant van de ontvanger (versterker) aan op deze kabel en draai de polariteit om totdat de diffuser in dezelfde richting beweegt als in de vorige paragraaf.

Stap 6

Sluit de luidsprekerkabeldraden aangesloten op de positieve kant van de batterij aan op de rode aansluiting van de versterker. De resterende draad respectievelijk naar de zwarte terminal. De monitoren zijn correct aangesloten als er geen geluidsinterferentie of dips in lage frequenties zijn.

Stap 7

Voor een maximaal effect plaatst u beide studiomonitoren zodanig dat ze een gelijkzijdige driehoek vormen met het luisterpunt. De ideale afstand tussen objecten is 1,5 meter.

Aanbevolen: