Hoe Kies Je Een Harde-schijfbehuizing?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Harde-schijfbehuizing?
Hoe Kies Je Een Harde-schijfbehuizing?

Video: Hoe Kies Je Een Harde-schijfbehuizing?

Video: Hoe Kies Je Een Harde-schijfbehuizing?
Video: eWent by Eminent 3.0 Harde schijf behuizing 3,5" SATA 2024, Mei
Anonim

De komst van verwijderbare media heeft geleid tot het probleem van hun transport. Mechanische schade aan deze complexe apparaten wordt vaak gevolgd door het verlies van belangrijke informatie in grote hoeveelheden. Voor hun veiligheid bij het verplaatsen, moet u speciale hoezen kopen.

Hoe kies je een harde-schijfbehuizing?
Hoe kies je een harde-schijfbehuizing?

instructies:

Stap 1

Het is belangrijk om te weten hoe groot uw harde schijf is. De case daarvoor zou iets groter moeten zijn. Het heeft geen zin om een hoesje te kopen met glanzende eigenschappen, maar waar je harde schijf niet in past.

Stap 2

Bepaal of je een hoes nodig hebt voor dagelijks gebruik of uitsluitend voor verre reizen. Koop voor dagelijks gebruik zachte hoesjes; voor vervoer over lange afstanden van de harde schijf is een schokbestendige hoes beter geschikt. U hoeft niet te beknibbelen op beveiliging. Het beschermen van informatie op een schijf is niet minder belangrijk dan de veiligheid van de schijf zelf. Om de schijf te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, koop een behuizing die niet alleen schokbestendig is, maar ook met de mogelijkheid om informatie te coderen.

Stap 3

Softcases voor veelvuldig gebruik zijn gemaakt van verschillende materialen. Bepaal welke je nodig hebt qua prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn er veel. Het kan gewoon een zacht gewatteerd materiaal zijn, of poreus en vochtafstotend neopreen, of licht en veerkrachtig EVA, of taai slijtvast nylon, of zelfs vochtbestendig polyethyleen. Maar bij elk materiaal moet de hoes duurzaam en schokbestendig zijn.

Stap 4

Bekijk de binnenkant van de behuizing goed, want deze staat in contact met de harde schijf. Het moet zacht en zacht aanvoelen. Anders kan uw verwisselbare schijf worden bekrast tijdens transport (verzending).

Stap 5

Als u naast de harde schijf ook een USB-kabel in een hoes wilt meenemen, let er dan op of de hoes een vak daarvoor heeft. De sluiting van de hoes moet sterk en veilig zijn. Anders kan de harde schijf eruit vallen. Slip-on hoesjes zijn nog kwetsbaarder.

Stap 6

Covers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, met en zonder patronen. Kies een kleur en patroon waar u blij van zult worden wanneer u uw harde-schijfbehuizing meeneemt.

Aanbevolen: