Hoe Kies Je Een Computermuis?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Computermuis?
Hoe Kies Je Een Computermuis?

Video: Hoe Kies Je Een Computermuis?

Video: Hoe Kies Je Een Computermuis?
Video: Hoe kies je de juiste muis? - BakkerElkhuizen 2024, Mei
Anonim

Veel mensen kunnen zich niet voorstellen dat ze op een computer werken zonder zo'n belangrijk apparaat als een muis. Het is tenslotte dat onze hand er het grootste deel van de tijd op zit. Als de muis zich ongemakkelijk voelt, wordt werken op de computer een echte marteling. Daarom moet de keuze voor een computermuis met maximale aandacht worden benaderd.

Hoe kies je een computermuis?
Hoe kies je een computermuis?

instructies:

Stap 1

Allereerst is het belangrijk om aandacht te besteden aan de functionaliteit van de geselecteerde muis. Dergelijke apparaten hebben standaard twee knoppen en een wiel. Maar nu kun je in winkels modellen vinden met extra knoppen aan de zijkanten, je kunt er bepaalde functies op installeren. De meeste moderne computermuizen kunnen zulke speciale eigenschappen hebben als geruisloosheid, ingebouwde ventilator, antibacteriële coating.

Stap 2

Er zijn twee soorten muizen: mechanische en optische. Koop in geen geval mechanische apparaten, omdat ze erg verouderd zijn. Als u ze gebruikt, zult u veel problemen tegenkomen, bijvoorbeeld een vies wiel, een langere responstijd, de noodzaak om een speciale mat te kopen. Optische computermuizen zijn veel functioneler. Doordat ze een ingebouwde scanner en LED gebruiken, neemt hun gevoeligheid aanzienlijk toe. Bovendien kunnen ze op bijna elk oppervlak werken.

Stap 3

Computermuizen kunnen op verschillende manieren op een computer worden aangesloten: PS/2-poort, USB-poort. Koop je een muis met een USB-poort, dan hoef je bij het aansluiten van het apparaat op een computer geen extra software te installeren in vergelijking met de PS/2-poort.

Stap 4

Door het type verbinding zijn deze apparaten onderverdeeld in bekabeld en draadloos. In het eerste geval krijgt u een goede snelheid en kwaliteit van de signaaloverdracht. Draadloze muizen werken op hun beurt op batterijen of accu's, hierdoor wordt, om energie te besparen, de gevoeligheid van het apparaat zelf verminderd. Maar zulke muizen hebben een onmiskenbaar voordeel, je kunt een computer gebruiken, zelfs als je er op een afstand van vijf meter van bent.

Stap 5

Als u een muis koopt, moet u ook de resolutie controleren. Het wordt aanbevolen dat deze overeenkomt met de monitorresolutie. Dit zal u helpen de optimale cursorsnelheid te bereiken.

Aanbevolen: