Hoe Kies Je Een Goede Grafische Kaart?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Grafische Kaart?
Hoe Kies Je Een Goede Grafische Kaart?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Grafische Kaart?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Grafische Kaart?
Video: Op zoek naar de juiste videokaart? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, April
Anonim

Moderne software vereist krachtigere personal computers. Om succesvol met grafische toepassingen te werken, moet u een goede grafische kaart gebruiken.

Hoe kies je een goede grafische kaart?
Hoe kies je een goede grafische kaart?

instructies:

Stap 1

Besluit je de videokaart in je computer te vervangen, overweeg dan een paar nuances die van belang zijn bij het kiezen van een nieuwe videoadapter. Bepaal eerst het type connector op het moederbord dat is ontworpen om verbinding te maken met de videokaart. Open hiervoor Apparaatbeheer en zoek het item "Video-adapter". Schrijf de naam van je videokaart op.

Stap 2

Bezoek de officiële website van de fabrikant van dit videoadaptermodel en ontdek het type connector. Moderne computers gebruiken de volgende slots: AGP, PCI en PCI-Express. Houd er rekening mee dat videokaarten met een AGP-poort al uit de massaproductie zijn gehaald.

Stap 3

Selecteer nu de kenmerken van de nieuwe grafische kaart. Er zijn vier belangrijke parameters waar u op moet letten. Zoek eerst de kloksnelheid van de chip uit. Deze indicator heeft direct invloed op de prestaties van de videokaart. Onthoud dat dit niet het belangrijkste kenmerk is, maar het wordt niet aanbevolen om het te negeren.

Stap 4

Controleer de grootte van het videogeheugen van de nieuwe kaart. De waarde van deze indicator mag niet worden overschat. Bij de meeste games speelt de hoeveelheid geheugen geen doorslaggevende rol. Het is alleen echt belangrijk bij het uitvoeren van de applicatie in hoge resolutie bij maximale instellingen.

Stap 5

Het belangrijkste kenmerk van een videokaart is de breedte van de geheugenbus. De waarde toont de hoeveelheid informatie die gedurende een bepaalde periode van de videokaart naar de centrale processor en terug is overgebracht. Hoe hoger dit cijfer, hoe sneller je videokaart zal werken.

Stap 6

Vergeet niet de geheugenfrequentie te achterhalen. De totale bandbreedte van een videokaart is afhankelijk van deze indicator en van de busbreedte. Kies de optimale verhouding van deze twee indicatoren. Koop indien mogelijk een videokaart met een busbreedte van 128 bits of hoger, waarvan de klokfrequentie hoger zal zijn dan 1000 MHz.

Aanbevolen: