Hoe Kies Je Een Elektronische Vertaler?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Elektronische Vertaler?
Hoe Kies Je Een Elektronische Vertaler?

Video: Hoe Kies Je Een Elektronische Vertaler?

Video: Hoe Kies Je Een Elektronische Vertaler?
Video: Deze gadget laat je praten met mensen die jouw taal niet spreken 2024, April
Anonim

Een elektronische vertaler is een klein apparaatje waarmee u afzonderlijke woorden en zinsdelen kunt vertalen. Elke vertaler heeft een bepaald aantal inbegrepen woordenboeken en taalgidsen, sommige modellen kunnen buitenlandse uitdrukkingen hardop uitspreken. Om een elektronische vertaler te kiezen die ideaal is voor uw doeleinden, moet u beslissen wat u precies nodig heeft.

Hoe kies je een elektronische vertaler?
Hoe kies je een elektronische vertaler?

instructies:

Stap 1

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen over het type vertaler is welke talen je erin gaat gebruiken. Er zijn vertalers die maar twee talen kennen. En er zijn mensen die in veel buitenlandse dialecten kunnen "communiceren", sommige modellen ondersteunen bijna 30 talen. Zodra u deze vraag beantwoordt, wordt de zoekhorizon van het apparaat aanzienlijk verkleind.

Stap 2

Heeft u een vertaler nodig om de woorden hardop uit te spreken? Ongeveer de helft van de resterende modellen, zo niet meer, zal in dit stadium worden geëlimineerd. Er zijn maar weinig apparaten die een stemuitspraakfunctie hebben.

Stap 3

In de meeste gevallen hoeft u alleen te beslissen waarvoor u dit apparaat koopt om uw zoekopdracht te voltooien. Wil je het gebruiken om een vreemde taal te leren of ga je een vertaler gebruiken op reis? Hoe hoger de eisen voor de vertaler, hoe meer mogelijkheden hij zou moeten hebben. In dit stadium kunt u in de regel al het gewenste model kiezen.

Stap 4

Er is ook een type vertaler dat maar weinig mensen kennen: het scanapparaat. Je moet hem op een woord wijzen, en je krijgt meteen een vertaling. Als je boeken in een vreemde taal wilt lezen en het op deze manier wilt leren, dan is deze optie perfect voor jou.

Stap 5

Een belangrijk onderdeel van de keuze kan, naast de taalkundige functionaliteit van een elektronische vertaler, de technische uitrusting zijn. De meest voorkomende zijn uitgerust met een toetsenbord, waarmee u woorden kunt invoeren en deze in verschillende richtingen van het apparaat kunt vertalen. de vertaler kan ook de functie hebben om een woord in te voeren met een stylus.

Stap 6

Een belangrijke factor bij het kiezen van een vertaler zijn de kosten. Er zijn erg goedkope apparaten - tot 1000r. Maar er zijn ook multifunctionele modellen waarmee u veel problemen kunt oplossen, ze kosten meer dan 10.000 roebel.

Aanbevolen: