Een Video-editor Kiezen

Een Video-editor Kiezen
Een Video-editor Kiezen

Video: Een Video-editor Kiezen

Video: Een Video-editor Kiezen
Video: Schoolhacks | Dit is waarom je een alfa-profiel moet kiezen 2024, Mei
Anonim

Elke video-editor behoort tot een complexe klasse van programma's. Zelfs de meest voorkomende bevatten veel functies. Als gevolg hiervan wordt iedereen die de mogelijkheden van ten minste één video-editor heeft ontdekt, de aanhanger ervan.

Een video-editor kiezen
Een video-editor kiezen

Om er zeker van te zijn welke video-editor je nodig hebt, moet je deze bestuderen en degene kiezen die het beste bij je past. Voordat u een programma gaat kiezen, moet u ervoor zorgen dat uw computer voldoet aan de gevraagde systeemvereisten.

Windows film bewerker. Om te beginnen moet je beginnen met iets dat altijd in de buurt is, namelijk WindowsMovieMaker. Het zal al moeilijk genoeg zijn om een eenvoudigere editor te vinden dan deze. Deze video-editor is geïnstalleerd in elk systeem, Russified en bevat installatietips. Het is goed genoeg om de basisprincipes van het bewerken onder de knie te krijgen. Er is echter een belangrijk nadeel: u moet het mixen van geluid vergeten.

Pinnacle Studio. Een uitstekende editor voor amateurvideo's. De interface van de video-editor is gemakkelijk te gebruiken, eenvoudig en heeft een modern ontwerp. Met behulp van PinnacleStudio werd het mogelijk om video's van hoge kwaliteit te maken met animatie, effecten te gebruiken met DolbyDigital-geluid. Daarnaast bevat het programma functies als het snel aanmaken van titels, licht- en kleurcorrectie in het kader en het gebruik van uw eigen set geluiden.

Corel Video Studio Pro. Deze editor is perfect voor beginners, omdat je hiermee een video in één programma kunt maken. Dit kan op een halfautomatisch apparaat, zonder enige speciale kennis.

Adobe. Als u AdobePhotoshop al onder de knie hebt en een programma voor bewerking kiest, moet u stoppen bij AdobePremierePro. Zo krijg je de AdobeDynamicLink-functie, waarmee je onbeperkte mogelijkheden hebt voor het maken van video's met verschillende speciale effecten. Qua functies is dit programma echter in veel opzichten inferieur aan SonyVegas.

Vegas. SonyVegasPro is een video-editor met volledige functionaliteit die is ontworpen voor niet-lineaire bewerking en in tegenstelling tot zijn concurrenten heeft het uitstekend werk met geluidseffecten. Dit programma kan ook werken met 3D-lagen en Bézier-maskers, terwijl het van alle gepresenteerde programma's het minst veeleisend is voor computerbronnen. Opgemerkt moet worden dat SonyVegasPro een specifieke interface heeft en dat het even kan duren om eraan te wennen.

Grasvallei. Het is een van de meest populaire professionele video-editors. EDIUS is uniek omdat het in realtime kan werken met bijna elk ondersteund formaat in de originele kwaliteit en resolutie. Met behulp van EDIUS kunnen gebruikers verschillende formaten, codecs en resoluties op één tijdlijn mixen en matchen, terwijl ze in realtime met de oorspronkelijke kwaliteit van het materiaal werken.

Natuurlijk is de keuze aan programma's veel uitgebreider. Op dit moment zijn ze echter de meest voorkomende. Alvorens te beslissen over de keuze van een video-editor, kijk op internet naar de eerste videozelfstudies die de programma-interface vertegenwoordigen en ga dan pas verder met de keuze.

Aanbevolen: