Een Draadloze Modem Kiezen Wireless

Inhoudsopgave:

Een Draadloze Modem Kiezen Wireless
Een Draadloze Modem Kiezen Wireless

Video: Een Draadloze Modem Kiezen Wireless

Video: Een Draadloze Modem Kiezen Wireless
Video: Wat is een router en hoe werkt het? 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van een draadloos apparaat om verbinding te maken met internet, kunt u tegenwoordig een probleem tegenkomen: een vrij breed scala aan 3G-modems. Gisteren waren er minder dan 5 van dergelijke apparaten in de salons voor mobiele communicatie, en vandaag zijn er al ongeveer tien.

Een draadloze modem kiezen wireless
Een draadloze modem kiezen wireless

Het is nodig

3G-modem

instructies:

Stap 1

Meteen is het vermeldenswaard de belangrijkste criteria voor het kiezen van het gewenste draadloze apparaat. Ten eerste is er de prijsbarrière. Ten tweede de kenmerken van het gekochte apparaat. Hier zullen parameters zoals uitgaande en inkomende snelheden, evenals apparatuur, belangrijk zijn. Ten derde het uiterlijk (design) van de modem. Het telt als je een modem zoekt om cadeau te doen.

Stap 2

Allereerst is het de moeite waard om een kleine wijziging aan te brengen dat een ander criterium, hoewel niet het belangrijkste, de verbindingsinterface van het apparaat is. Tegenwoordig zijn er 3 soorten aansluiting van het apparaat op een computer: USB-versie, PCMCIA-versie en PCMCIA Express-versie. De bovenstaande interfaces zijn even compatibel met personal computers, laptops en netbooks.

Stap 3

USB wordt beschouwd als de meest voorkomende en veelzijdige interface voor draadloze modems. Zo'n modem kan op elk computerapparaat worden aangesloten, zelfs op een router of router die deze connector ondersteunt. Dankzij het ultrakleine formaat van het draadloze apparaat kunnen ontwikkelaars enkele handige functies toevoegen, zoals de mogelijkheid om kleine flash-kaarten aan te sluiten om het als opslagapparaat te gebruiken. Een ander voordeel van dit type is de verscheidenheid aan modembehuizingen. Maar dit punt bevat ook een minpuntje - de lage schokbestendigheid van het apparaat.

Stap 4

PCMCIA-modem. De breedte van dit apparaat is 54 mm, wat wijst op de hoge afmetingen. Dit toestel is al uit productie, maar wordt nog steeds geproduceerd en gebruikt op laptops van de "oude" generatie. De maximale gegevensontvangstsnelheid van dit apparaat is veel lager dan die van een 3G-modem.

Stap 5

Een meer geavanceerd model van de PCMCIA-modem is PCMCIA Express. Hier is de gleuf veel smaller, slechts 34 mm. Dit protocol kenmerkt zich door een verbeterd ontwerp en ergonomie. Dit apparaat is gemonteerd in een laptoptas en er is alleen een antenne buiten. De verbindingssnelheid ligt al dicht bij de snelheid van een 3G-modem en kan in sommige gevallen meedingen naar de titel van snelste modem.

Stap 6

Een belangrijke parameter bij het kiezen van een draadloos apparaat is ook de mobiele provider wiens simkaart u gaat gebruiken. Er zijn regio's waar één en dezelfde operator telefonische communicatie van hoge kwaliteit kan bieden, maar internet zal veel slechter werken.

Aanbevolen: