Een Draadloze Router Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Draadloze Router Kiezen
Een Draadloze Router Kiezen

Video: Een Draadloze Router Kiezen

Video: Een Draadloze Router Kiezen
Video: How To Setup Wifi Router at Home? How To Setup Wireless Router For Home Wifi? Tenda 2024, April
Anonim

Wi-Fi-routers en routers zijn vereist om een draadloos toegangspunt te creëren. Meestal worden ze gebruikt om mobiele computers met internet te verbinden in kantoren, cafés of zelfs in hun eigen appartementen.

Een draadloze router kiezen
Een draadloze router kiezen

Noodzakelijk

  • - Toegang tot internet;
  • - documentatie voor mobiele computers.

instructies:

Stap 1

Er zijn een aantal parameters waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een wifi-router. Zoek eerst de details van de netwerkverbinding die wordt gebruikt om te communiceren met de server van de provider. Bepaal uw verbindingstype. Dit kan een snelle LAN-kabelverbinding of een telefoonlijnverbinding (DSL) zijn. De router moet de juiste poort hebben om verbinding te maken met internet.

Stap 2

Controleer het protocol voor gegevensoverdracht dat door uw provider wordt gebruikt. De meest voorkomende zijn PPPoE- en VPN-verbinding. Ze kunnen ook verschillen in een aantal kenmerken, bijvoorbeeld VPN is gecategoriseerd als PPTP, L2TP, SSTp en IKEv2. Zorg ervoor dat de geselecteerde wifi-router de vereiste standaarden ondersteunt.

Stap 3

Ontdek welke apparaten u op de router gaat aansluiten. Als je alleen mobiele computers en communicators gaat gebruiken, dan zijn LAN-connectoren absoluut niet nodig voor jou. Onthoud dat u deze kanalen nodig hebt om verbinding te maken met internet-tv. Als u van plan bent om stationaire computers in het netwerk op te nemen, koop dan een router met het vereiste aantal LAN-poorten.

Stap 4

Zorg ervoor dat u de typen radiotransmissie en beveiligingsprotocollen controleert waarmee uw mobiele computers werken. Veelvoorkomende soorten radio zijn 802.11 b, g en n. De meest actuele beveiligingsprotocollen zijn WPA-PSK en WPA2-PSK. Lees de documentatie voor laptops of ontdek de informatie waarin u geïnteresseerd bent door de websites van de fabrikanten van deze mobiele computers te bezoeken.

Stap 5

Let op de grootte van het dekkingsgebied van het wifi-signaal. Houd er rekening mee dat de aanwezigheid van allerlei soorten scheidingswanden, zoals muren, het signaalniveau sterk vermindert. Koop op basis van de ontvangen informatie de wifi-router die bij je past.

Aanbevolen: