Hoe Kies Je Fotopapier Voor Je Printer?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Fotopapier Voor Je Printer?
Hoe Kies Je Fotopapier Voor Je Printer?

Video: Hoe Kies Je Fotopapier Voor Je Printer?

Video: Hoe Kies Je Fotopapier Voor Je Printer?
Video: How I Print Photos At Home 2024, Mei
Anonim

Bijna alle moderne fotoprinters zijn in staat om foto's van elke kwaliteit en grootte te produceren. Fotopapier speelt echter een belangrijke rol in de levensduur van foto's. Tegenwoordig zijn er een groot aantal van zijn variëteiten te koop. Welke moet je kiezen?

Hoe kies je fotopapier voor je printer?
Hoe kies je fotopapier voor je printer?

instructies:

Stap 1

Gewoonlijk bestaat fotopapier uit meerdere lagen - ontvangend, fixerend, beschermend, enz. Hoe meer van dergelijke lagen het papier heeft, hoe duurder en beter het papier, en dus hoe hoger de dichtheid. Op dik papier zijn foto's zowel beter als duurzamer. Probeer daarom papier met de hoogste dichtheid te kopen. Dus als bij de aankoop een dichtheid tot 150 g / m2 wordt aangegeven, kan deze alleen worden gebruikt voor het afdrukken van folders of presentaties. Maar met papier met een hogere dichtheid kunt u foto's van hoge kwaliteit afdrukken.

Stap 2

Een andere belangrijke eigenschap is de samenstelling van het fotopapier. Volgens deze categorie is papier verdeeld in 2 klassen - universeel en origineel. Algemeen gebruik wordt meestal gebruikt voor het afdrukken van verschillende documenten met afbeeldingen. In de meeste gevallen is het geschikt voor alle soorten printers en heeft het ook nog eens een lage prijs. Maar het nadeel van dergelijk papier is de lage kwaliteit. Foto's gedrukt op origineel fotopapier zijn zeer duurzaam.

Stap 3

Afhankelijk van de aard van de coating wordt onderscheid gemaakt tussen glanzend, halfglanzend en mat papier. Op een glanzende afwerking komt de foto helder en met rijke kleuren uit. Ook beschermt deze coating het beeld tegen vocht. Mat papier verschilt doordat alle details van de afbeelding duidelijk zichtbaar zijn en verschillende krassen en beschadigingen die in de loop van de tijd op het oppervlak verschijnen, zijn niet zo opvallend.

Stap 4

De formaten van fotopapier kunnen heel verschillend zijn - van het A10-formaat tot het enorme A3-canvas, dat meestal wordt gebruikt bij professioneel drukwerk. Het meest voorkomende formaat voor amateurfotografie is A6-papier. A4 vellen hebben de beste prijs/kwaliteit verhouding, maar dit formaat is niet erg handig voor het printen van foto's. Nou, A3-vellen worden meestal gebruikt voor het weergeven van posters of kunstfoto's.

Stap 5

Daarom is het voor het afdrukken van documenten met afbeeldingen beter om dunne A4-vellen te kiezen en voor het afdrukken van foto's is het beter om dikker papier van het juiste formaat te gebruiken.

Aanbevolen: