Welke Laptop Een Student Kopen?

Inhoudsopgave:

Welke Laptop Een Student Kopen?
Welke Laptop Een Student Kopen?

Video: Welke Laptop Een Student Kopen?

Video: Welke Laptop Een Student Kopen?
Video: Dit zijn de beste laptops voor je werk of op school! 2024, Mei
Anonim

De keuze voor een laptop die een assistent van het onderwijsproces zou worden, brengt bepaalde moeilijkheden met zich mee. Ten eerste is het een compromis tussen prijs en prestatie, en ten tweede is het belangrijk wie het koopt: een student of een vrouwelijke student. Je moet uitzoeken wat voor soort laptop je voor een meisje moet kopen.

Welke laptop een student kopen?
Welke laptop een student kopen?

Specificiteit naar keuze

Allereerst moet de koper voor zichzelf begrijpen dat de laptop niet altijd alleen educatieve taken zal uitvoeren (geprinte teksten maken, informatie zoeken, laboratoriumtaken uitvoeren, enz.). Dit kunnen games, sociale netwerken, films, enz. U moet ook letten op het gemak van de laptop in termen van mobiliteit en bruikbaarheid - gewicht, kwaliteit van de hoes, oppervlak, duurzaamheid. Een laptop kan immers elke dag van huis naar universiteit en terug reizen.

De leerling is mobiel en actief

De universiteit is niet alleen een plaats van studie, maar ook de start van het sociale leven van een student. Als ze actief is, deelneemt aan universitaire evenementen en een actieve levenshouding aanneemt, dan zijn dunne laptops met een gewicht van niet meer dan 2 kg geschikt voor haar. Vergelijkbare modellen worden gedomineerd door Samsung (ATIV- en XE-serie), Toshiba (SATELLITE-lijn) en Lenovo (G-serie). Deze laatste onderscheiden zich door een redelijk redelijke prijs en hoge kwaliteit, dus u moet op hen letten.

Het is mogelijk om een netbook als alternatief voor een laptop te beschouwen. Het enige nadeel in dit geval is het ontbreken van een cd/dvd-station. En de kosten van dergelijke apparaten zijn veel lager dan die van volwaardige laptops. Het is echter mogelijk dat een netbook niet voor iedereen geschikt is - de grootte van het scherm en toetsenbord is klein genoeg, wat leidt tot snelle vermoeidheid, pijn in de ogen en vingers.

Student - uitstekende student

Dit type student onderscheidt zich door een verhoogde interesse in leren. Ze is natuurlijk niet altijd een excellente studente, maar goed studeren staat bij haar voorop. Er zijn twee situaties mogelijk - ze doet helemaal geen afstand van de laptop, of ze gebruikt hem alleen in het hostel / thuis. In dit geval kunnen zowel de hierboven beschreven modellen als de zwaardere (van Acer, RoverBook, Dell, HP, enz.) geschikt zijn, afhankelijk van het specifieke geval.

Voor studie heb je een aantal programma's nodig, die je al dan niet bij aanschaf van een laptop kunt installeren. Dan zul je deze zelf gratis moeten kopen of downloaden. De meest bekende betaalde kantoorsuite wordt aangeboden door Microsoft, het heet simpelweg Office. De gratis analoog draagt de naam OpenOffice en verschilt nauwelijks van de betaalde tegenhanger.

Afhankelijk van de specifieke kenmerken van een bepaalde universiteit, kan een laptop AutoCAD, MathCad, Adobe Photoshop, CorelDraw, C++ Builder en nog veel meer hebben. Het leeuwendeel van al deze software wordt betaald en het prijskaartje kan meerdere keren duurder zijn dan de laptop zelf.

Technische vulling

Moderne laptops en netbooks hebben alle functies die je nodig hebt om je studentenleven gemakkelijker te maken: wifi, grote harde schijf, high definition-scherm, multi-coreprocessor (minstens 2 cores) en nog veel meer. Zelfs goedkope modellen kunnen hier bogen op, dus de koper zal geen problemen hebben met het kiezen van een laptop voor een student.

Aanbevolen: