Welke Laptop Kopen Voor Een Fotograaf

Inhoudsopgave:

Welke Laptop Kopen Voor Een Fotograaf
Welke Laptop Kopen Voor Een Fotograaf

Video: Welke Laptop Kopen Voor Een Fotograaf

Video: Welke Laptop Kopen Voor Een Fotograaf
Video: Welke laptop voor media / video / fotografie opleiding ?! (Geen Apple MacBook) 2024, Mei
Anonim

Fotografen hebben hun eigen specifieke eisen aan een laptop. Voor hem is niet alleen het lichte gewicht van het mobiele apparaat belangrijk, wat erg opvalt bij buitenfotosessies. De prestaties van de laptop moeten ook in orde zijn voor snelle en efficiënte bewerkingen. En natuurlijk is het scherm belangrijk.

Welke laptop kopen voor een fotograaf
Welke laptop kopen voor een fotograaf

instructies:

Stap 1

De matrix van een laptop voor een fotograaf moet een hoogwaardige kleurweergave en goede kijkhoeken hebben, zodat meerdere mensen tegelijk comfortabel naar foto's op een laptopscherm kunnen kijken. Voor dergelijke eisen is bijvoorbeeld een IPS-matrix zeer geschikt. Ook vind je hier laptopschermen van het S-IPS Super IPS systeem. Retina-schermen op moderne MacBook Air en Pro zijn ook prima. Conventionele TN-matrices van budgetlaptops zien er iets slechter uit, maar je kunt er een goede optie onder vinden. Wees niet lui om een flashstation met testfoto's aan te sluiten om de kwaliteit van het scherm van een mobiel apparaat in de winkel te beoordelen. De beheerders bieden u graag een dergelijke mogelijkheid.

De grootte van de matrix van het apparaat bedoeld voor fotoshoots "licht" mag niet groter zijn dan 15 inch. Schermen kleiner dan 13 inch kunnen niet langer een goede beeldresolutie en een goed afleesbaar formaat bieden.

Stap 2

De prestaties van een laptop zijn een belangrijke parameter als u hem aanschaft voor studiofotoshoots of als u in een donkere kamer werkt. Terwijl de fotograaf de juiste hoek zoekt, verwerkt en retoucheert de assistente de foto's direct tijdens het verzorgde evenement met een laptop. Krachtige fotosoftware vereist minimaal 4 GB geheugen en een Intel Core i5-processor.

Stap 3

Een laptop met een snel genoeg grafische kaart zou een goede optie zijn voor een fotograaf. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij het bewerken van video's en 3D-modellering. Krachtige mobiele oplossingen van Nvidia en Amd zullen dit werk efficiënter maken. Een geïntegreerde Intel grafische chip is voldoende voor normale 2D-fotografie.

Aanbevolen: