Hoe Computerluidsprekers Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Computerluidsprekers Te Kiezen?
Hoe Computerluidsprekers Te Kiezen?

Video: Hoe Computerluidsprekers Te Kiezen?

Video: Hoe Computerluidsprekers Te Kiezen?
Video: Making a DIY speaker out of wood and old PC speakers 2024, Mei
Anonim

Het assortiment luidsprekersystemen die zijn ontworpen voor het werken met personal computers, wordt elke dag groter. Wanneer u luidsprekers voor een pc kiest, moet u het doel van de aankoop van dit apparaat bepalen en de mogelijkheden van uw computer, of beter gezegd, de geluidskaart, achterhalen.

Hoe computerluidsprekers te kiezen?
Hoe computerluidsprekers te kiezen?

instructies:

Stap 1

Selecteer uw luidsprekertype. Meestal vindt u de volgende configuraties: 2.0, 2.1 en 5.1. Het eerste type omvat systemen die bestaan uit twee actieve kolommen. De tweede en derde set bevatten meerdere satellieten en een subwoofer. Het doel van deze laatste is om geluid met lage frequenties weer te geven. Voor thuisgebruik kun je beter kiezen voor een 2.0 of 2.1 systeem.

Stap 2

Als je graag films van hoge kwaliteit kijkt en de geluidskaart van je computer ondersteunt bediening met vijf satellieten en een subwoofer, koop dan een 5.1-systeem. Meestal zijn de luidsprekers in deze luidsprekers relatief klein. Ze zijn ontworpen om helder geluid te reproduceren, niet hard geluid.

Stap 3

Als je je nog steeds hebt gericht op 2.0-systemen, bestudeer dan de kenmerken van de luidsprekers die je leuk vindt. Ontdek het bereik van audiofrequenties die de luidsprekers kunnen verzenden. Voor het luisteren naar moderne elektronische muziek verdient het de voorkeur om akoestiek te kiezen met een goede "bovenste" indicator.

Stap 4

Let op het aantal strepen (luidsprekers) voor elke luidspreker. Elke luidspreker is doorgaans ontworpen om geluid in een specifiek frequentiebereik weer te geven. Die. hoe meer balken er in de luidspreker zitten, hoe helderder het geluid zal zijn. Drie- en vierwegluidsprekersystemen leveren goede prestaties.

Stap 5

Systeem 2.1 vereist helemaal geen driewegsatellieten. De bas wordt bijna volledig door de subwoofer weergegeven. Let op de vermogensverhouding van de luidsprekers en de subwoofer. Krachtige subs zijn meestal duurder. Het gecombineerde gebruik van een dergelijke subwoofer en zwakke satellieten zal leiden tot ernstige geluidsvervorming, omdat de nadruk zal liggen op de weergave van lage frequenties.

Aanbevolen: