Welke Programma's Zijn Geschikt Voor Het Maken Van Tekenfilms

Inhoudsopgave:

Welke Programma's Zijn Geschikt Voor Het Maken Van Tekenfilms
Welke Programma's Zijn Geschikt Voor Het Maken Van Tekenfilms

Video: Welke Programma's Zijn Geschikt Voor Het Maken Van Tekenfilms

Video: Welke Programma's Zijn Geschikt Voor Het Maken Van Tekenfilms
Video: Hoe maak je een animatie? 2024, Mei
Anonim

Thuis cartoons maken is best moeilijk, maar erg spannend. Voordat u echter computeranimatie aanpakt, moet u programma's vinden die zelfs een beginnende animator onder de knie kan krijgen.

"Finding Nemo"
"Finding Nemo"

Er zijn veel computeranimatieprogramma's van verschillende niveaus van complexiteit. Misschien wel de eenvoudigste hiervan is het Crazy Talk-programma. Toegegeven, het is niet bedoeld voor serieus werk aan de cartoon. Het is eerder een leuk "speelgoed" waarmee je "animashki" kunt maken op basis van je eigen foto's, tekeningen of afbeeldingen die je op internet hebt gevonden met afbeeldingen van mensen en dieren. Bovendien kan de resulterende "animashki" worden geuit.

2D-animatieprogramma's

CrazyTalk Animator biedt veel meer mogelijkheden. Met zijn hulp kunt u volwaardige cartoons maken. Het bevat veel kant-en-klare sjablonen voor personages en "scripts" van beweging, gezichtsuitdrukkingen en versieringen. U kunt cartoons maken zonder sjablonen te gebruiken, maar op basis van uw tekeningen, foto's of afbeeldingen. CrazyTalk Animator kan de eerste stap zijn om professionele computeranimatieprogramma's onder de knie te krijgen.

Het volledig professionele programma Anime Studio Pro is goed omdat het de breedste mogelijkheden combineert met een vrij eenvoudige en handige interface die zelfs een beginnende animator onder de knie kan krijgen.

Toon Boom Studio wordt ook beschouwd als een van de beste programma's voor het maken van 2D-cartoons. Het is heel goed mogelijk om het onder de knie te krijgen voor iedereen die serieus bezig wil zijn met het maken van professionele computeranimatie.

3D-animatieprogramma's

Wanneer u aan de slag gaat met het maken van 3D-animatie, kunt u beginnen met het beheersen van de Reallusion iClone PRO- of Smith Micro Poser Pro-software. Ze bevatten kant-en-klare sjablonen voor 3D-modellen, waarmee u snel de algoritmen voor het maken van 3D-animaties kunt begrijpen. Meer geavanceerde 3D-animatieprogramma's zijn Autodesk Maya en Autodesk 3D Studio Max. Hoewel dit al het gebied is van professionele film en televisie. Hiermee kunt u de meest complexe geanimeerde karakters en visuele effecten creëren.

Computeranimatie is een fascinerende activiteit die bijdraagt aan de veelzijdige onthulling van iemands creatieve capaciteiten. Iedereen die dit moeilijke, maar zo interessante vak onder de knie wil krijgen, kan een programma van een geschikt niveau voor zichzelf vinden en vervolgens verbeteren in zijn hobby (en mogelijk een beroep), waarbij hij hogere vaardigheidsniveaus beheerst. En misschien zal een grappige "anima" gemaakt in Crazy Talk uiteindelijk veranderen in een volwaardig driedimensionaal personage gemaakt in Autodesk Maya.

Aanbevolen: