Hoe De Kosten Van Een Computer Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kosten Van Een Computer Te Bepalen?
Hoe De Kosten Van Een Computer Te Bepalen?

Video: Hoe De Kosten Van Een Computer Te Bepalen?

Video: Hoe De Kosten Van Een Computer Te Bepalen?
Video: How computer memory works - Kanawat Senanan 2024, Mei
Anonim

Bij het verkopen of kopen van een computer is het belangrijk om de geschatte kosten te bepalen. Uiteraard hebben we het in dit geval over een toestel dat eerder in gebruik was. Daarom moet rekening worden gehouden met de slijtage van bepaalde elementen.

Hoe de kosten van een computer te bepalen?
Hoe de kosten van een computer te bepalen?

Het is nodig

prijslijsten van winkels

instructies:

Stap 1

De totale kosten van een computer bestaan uit de prijs van alle elementen waaruit de computer bestaat. Het is belangrijk om te begrijpen dat niet alleen de belangrijkste apparaten in aanmerking worden genomen, zoals: moederbord, videokaart, harde schijf en centrale processor.

Stap 2

Let op de aanwezigheid van koelapparatuur en diverse aanvullende apparatuur. Dit kunnen verschillende uitbreidingskaarten zijn die zijn aangesloten op PCI-poorten, dvd-stations, enzovoort.

Stap 3

Noteer de exacte modelnamen van de apparaten die zijn opgenomen in de personal computer. Bekijk de prijslijsten van winkels en ontdek de prijzen van vergelijkbare modellen.

Stap 4

Soms is het moeilijk om het juiste model te vinden. Dit geldt met name in het geval van het bestuderen van een computer die 3-4 jaar geleden is gekocht. Overweeg in dergelijke gevallen modellen met vergelijkbare kenmerken.

Stap 5

Het is belangrijk om te begrijpen dat sommige apparaten met de best aangegeven kenmerken niet altijd betere prestaties leveren. Het hebben van meer geheugen op videokaarten is bijvoorbeeld geen belangrijke factor. En de prijs van deze apparaten is in de regel veel hoger.

Stap 6

Bedenk dat veel apparaten geen vaste levensduur hebben. Dit betekent dat de apparatuur tientallen jaren stabiel kan werken. Focus op de harde schijf. Winchesters die 1, 5-2 jaar in bedrijf zijn geweest, zouden 50% goedkoper moeten zijn dan hun nieuwe tegenhangers.

Stap 7

Nadat u de kosten van een nieuwe computer met vergelijkbare kenmerken hebt gevonden, trekt u 25-35% af van het ontvangen bedrag. Uiteraard moet de prijs van de harde schijf apart worden bekeken. Als gevolg hiervan krijgt u de geschatte kosten van de betreffende pc.

Stap 8

Voordat u een gebruikte computer koopt, moet u de harde schijf en videokaart testen. Apparaten zoals RAM en de centrale verwerkingseenheid hoeven meestal niet te worden getest, mits de computer stabiel is.

Aanbevolen: