Hoe De Kracht Van Een Computer Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kracht Van Een Computer Te Bepalen?
Hoe De Kracht Van Een Computer Te Bepalen?

Video: Hoe De Kracht Van Een Computer Te Bepalen?

Video: Hoe De Kracht Van Een Computer Te Bepalen?
Video: How To Cool Down Your Computer 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers maken zich zorgen of hun computer "krachtig" is. In dit geval is de grootste moeilijkheid dat de computer bij verschillende taken verschillende prestaties laat zien, en in het algemeen is er geen enkele numerieke uitdrukking voor "computerkracht". Er is een enorm aantal testprogramma's die het vermogen van een computer bepalen om bepaalde taken uit te voeren, met verschillende mate van specialisatie.

Hoe de kracht van een computer te bepalen?
Hoe de kracht van een computer te bepalen?

Noodzakelijk

Computer, basis computervaardigheden, 3DMark, PassMark-testsoftwarepakketten of vergelijkbaar

instructies:

Stap 1

Microsoft kwam het dichtst bij het creëren van een uniforme beoordelingsschaal. In de nieuwste versies van hun besturingssystemen is er zo'n functie als het evalueren van de prestaties van een computer. Om deze functie te gebruiken, activeert u het tabblad Computer in het menu Start. Selecteer in het venster dat verschijnt het menu-item "Systeemeigenschappen". Zoek de regel "Assessment", die een bepaald nummer weergeeft. Dit is een beoordeling van de prestaties van een computer. Door op de hyperlink Windows Performance Index ernaast te klikken, kunt u zien waaruit de partituur bestaat. Het nadeel van deze schatting is de zeer lage nauwkeurigheid en de lage informatie-inhoud.

Stap 2

De rest van de methoden voor het bepalen van de "kracht" van een computer zijn gericht op bepaalde soorten toepassingen. Een van de meest populaire benchmarks, 3DMark, bepaalt voornamelijk de prestaties van een computer in games. Om de "gamingscore" van uw computer te achterhalen, installeert u 3DMark en voert u een standaardbenchmark uit. Je ontvangt een getal in punten, dat de kracht van de computer in games weerspiegelt. U kunt uw resultaat vergelijken met anderen op internet.

Stap 3

De rekenkracht van een computer wordt bepaald met behulp van andere testprogramma's, waaronder PassMark. Na het invullen ontvang je een schatting van het processorvermogen, ook in punten. De website van de ontwikkelaar bevat enorme statistieken van de uitgevoerde tests en daarop kunt u uw resultaat vergelijken met de beoordelingen van andere gebruikers.

Aanbevolen: