Een Projector Aansluiten

Een Projector Aansluiten
Een Projector Aansluiten

Video: Een Projector Aansluiten

Video: Een Projector Aansluiten
Video: Instructie Beamer aansluiten laptop 2024, April
Anonim

Projectietechnologieën ontwikkelen zich gestaag en ondanks een aantal belangrijke technische problemen die worden veroorzaakt door de aard van het projectiebeeldvormingssysteem, wordt de kwaliteit van het beeld dat ze creëren steeds beter. Projectoren vinden steeds vaker een plek voor zichzelf, niet alleen in kantoren, maar ook in huizen en appartementen. Dit betekent dat mensen die geen speciale kennis en vaardigheden hebben, een projector moeten aansluiten.

Een projector aansluiten
Een projector aansluiten

Gelukkig is dit niet zo moeilijk om te doen als je je aan de volgende richtlijnen houdt:

  1. Sluit eerst de projector aan. Gebruik een kabel die overeenkomt met de connectoren op de projector en uw computer of laptop. Dit kan S-Video of VGA zijn (in dit geval is de projector aangesloten als een extra monitor).
  2. Plaats de projectiekop weg van de muur waar het scherm zal komen. In de regel is het 6-8 meter. Hang het scherm aan de muur.
  3. Schakel de projector in, selecteer een signaalbron (in de regel wordt deze selectie gemaakt met behulp van de knop Input).
  4. Er verschijnt een afbeelding op het scherm, maar de kwaliteit ervan is waarschijnlijk niet geschikt voor u: hoogstwaarschijnlijk komt het niet overeen met de schermgrootte en is het ook onwaarschijnlijk dat het scherpstellen in orde is. Pas het beeld aan met behulp van de ringen op de projectorlens.
  5. In klaslokalen en klaslokalen is de projector op een speciale standaard gemonteerd en raakt de straal het scherm strikt loodrecht. Het is zelden mogelijk om dit in een woonkamer te doen, maar projectoren bieden meestal de mogelijkheid om geometrische vervorming te compenseren. Deze functie mag echter niet worden misbruikt, omdat het de beeldkwaliteit verslechtert.
  6. De meeste projectoren kunnen de rest van de instellingen automatisch doen: gebruik de knop Automatische beeldaanpassing.
  7. Gebruik de knoppen Horizontale Offset en Verticale Offset om het beeld een beetje te "verplaatsen", zodat het beter binnen de schermgrenzen past. Je kunt zowel de kleurbalans als de kleurtemperatuur aanpassen. Veel projectoren hebben de neiging om paars te lijken.

Net zo belangrijk als het correct aansluiten van de projector, het correct loskoppelen ervan. Na het uitschakelen van het apparaat blijft de ventilator nog enige tijd draaien om de lamp af te koelen, koppel het apparaat dus niet direct los.

Aanbevolen: