De Projector Aansluiten Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

De Projector Aansluiten Op Een Laptop
De Projector Aansluiten Op Een Laptop

Video: De Projector Aansluiten Op Een Laptop

Video: De Projector Aansluiten Op Een Laptop
Video: Instructie Beamer aansluiten laptop 2024, April
Anonim

Een projector is een noodzakelijk "apparaat", dat nu veel wordt gebruikt, zowel op het werk, in verschillende onderwijsinstellingen als thuis, tijdens verschillende vakanties. Maar het is vermeldenswaard dat velen een probleem hebben wanneer ze de projector voor het eerst op een laptop aansluiten. Hoe sluit je dit handige apparaat aan op je laptop?

De projector aansluiten op een laptop
De projector aansluiten op een laptop

VGA- en HDMI-aansluiting

De projector wordt vaak aangesloten als een tweede, meer vergroot laptopscherm, wanneer u foto's en films wilt bekijken. Ga je de beamer ook voor deze doeleinden gebruiken, controleer dan eerst of je laptop een VGA aansluiting heeft. Koppel zowel de laptop als de projector los, daarna sluit je het apparaat aan via de VGA connector. Zet nu beide apparaten aan.

Sluit je de laptop via de HDMI-connector aan op de projector, dan zijn je stappen hetzelfde.

Twee projectoren aansluiten

Moet je twee projectoren tegelijk op een laptop aansluiten, dan kun je niet zonder een splitter voor HDMI- en VGA-aansluitingen (dit is een splitter). Probeer vervolgens afwisselend op de functietoetsen van F1 tot 12 op het toetsenbord van de laptop te drukken - een van hen zou verantwoordelijk moeten zijn voor het aansluiten van de projector. Als de afbeelding die je nodig hebt nog steeds niet op de muur verschijnt, druk dan tegelijkertijd op de Fn-toets met nogmaals de functietoetsen (een voor een).

Er is nog een andere manier om twee projectoren op een laptop aan te sluiten: met behulp van sneltoetsen, bijvoorbeeld P+Win.

Drivers installeren

Er kan een beeldscherminstelling nodig zijn om het apparaat te verbinden. Dit geldt met name voor die apparaten waarmee u een schijf met stuurprogramma's hebt gevonden. In het geval van het Windows 8-besturingssysteem moet u een paar eenvoudige stappen uitvoeren: wanneer u de laptop inschakelt, detecteert de Plug and Play-functie nieuwe verbindingen en installeert vervolgens hun stuurprogramma's. Klik vervolgens op het bureaublad, selecteer "Schermresolutie" - "Beeldschermeigenschappen". Stel de resolutie in op het optimale voor de projector.

In Venster 10 zijn uw acties hetzelfde, alleen werkt u in het gedeelte "Geavanceerde weergave-instellingen".

Zoals u kunt zien, is het in feite niet moeilijk om een projector op een laptop aan te sluiten. In de regel zijn instructies aan de projector toegevoegd - daar vindt u informatie over het aansluiten van een apparaat en het installeren van stuurprogramma's voor een bepaald model.

Aanbevolen: