Linux OS-functies

Inhoudsopgave:

Linux OS-functies
Linux OS-functies

Video: Linux OS-functies

Video: Linux OS-functies
Video: Linux Tutorial for Beginners: Introduction to Linux Operating System 2023, April
Anonim

Linux is een besturingssysteem dat heel anders is dan het Windows-besturingssysteem dat we gewend zijn. Linux is gratis en gratis verspreid over de hele wereld. Dit en zijn andere kenmerken verdienen aandacht.

Linux OS-functies
Linux OS-functies

Linux-geschiedenis

De Finse student Linus Torvalds, geboren in 1969, begon zijn eigen besturingssysteem te maken, waarvan het prototype het Minix-besturingssysteem was. Op 25 augustus 1991 plaatste Torvalds zijn eerste bericht over een systeem dat hij aan het ontwikkelen was in de nieuwsgroep comp.os.minix. In een bericht schrijft Torvalds dat hij een nieuw gratis OS aan het maken is. Hij heeft behoefte aan de mening van gebruikers over de voor- en nadelen van Minix OS. zijn OS lijkt er erg op, en hij wil graag rekening houden met alle wensen van mogelijke gebruikers. Hij merkt op dat hij dit beroep als een hobby ziet, en niet als iets groots en professioneels. Toen kon hij zich natuurlijk niet eens voorstellen dat Linux wereldfaam zou krijgen bij programmeurs en webontwikkelaars.

In februari 1992 wilde Torvalds weten hoeveel mensen zijn besturingssysteem al hadden getest en vroeg hij alle gebruikers om hem een kaartje te sturen. Hij ontving enkele honderden ansichtkaarten van over de hele wereld. Dit betekent dat Linux al snel aan populariteit won.

Lange tijd wilde Linus Torvalds zijn ontwikkeling niet verkopen, en zelfs op zijn minst wat geld aannemen voor de distributie ervan. Hij sprak daar duidelijk over in copyright. Maar later moest hij het auteursrecht herzien en er enkele wijzigingen in aanbrengen, zodat hij de kosten van de Linux-diskettes kon dekken.

Verschillen tussen Linux en Windows

Allereerst komen Linux-gebruikers praktisch geen virussen tegen, installeren ze geen antivirusprogramma's en voeren ze er geen regelmatige strijd tegen, zoals Windows-gebruikers. De structuur van het besturingssysteem zelf sluit het functioneren van virusprogramma's uit. Dit besturingssysteem is zeer betrouwbaar. De gebruikers verzekeren dat de pc jarenlang kan werken zonder vastlopen en opnieuw opstarten.

Bovendien is Linux officieel gratis en beschikbaar voor alle gebruikers. Dit is een zeer belangrijk pluspunt, want gratis (gepirateerde) versie van Windows werkt mogelijk niet correct en veroorzaakt grote schade aan uw computer. Het gebruik van Linux is vrij eenvoudig, maar u dient alle vragen en instructies aandachtig te lezen. Terwijl het in Windows voldoende is om "OK" of "Annuleren" te selecteren bij het reageren op prompts, zijn er in Linux verschillende actiemogelijkheden. Na het installeren van Linux kan de gebruiker duizenden gratis en volledig functionele programma's gebruiken.

Open source Linux stelt gebruikers in staat om naar eigen goeddunken bugs op te lossen, het systeem voor zichzelf aan te passen en verschillende programma's toe te voegen. Bijgevolg is het Linux-besturingssysteem zeer betrouwbaar, gratis en flexibel in gebruik, maar misschien kunnen alleen de meest geavanceerde gebruikers alle voordelen ervan benutten.

Populair per onderwerp