Een Monitor Kiezen?

Inhoudsopgave:

Een Monitor Kiezen?
Een Monitor Kiezen?

Video: Een Monitor Kiezen?

Video: Een Monitor Kiezen?
Video: Hoe kies ik een monitor voor mijn thuiswerkplek? 2023, April
Anonim

In de afgelopen jaren hebben LCD-monitoren traditionele CRT-apparaten volledig verdrongen. Dit gebeurde om een aantal redenen, maar de belangrijkste voordelen van LCD-monitoren zijn: betaalbaarheid (de prijs voor dergelijke apparaten is tot onmogelijkheid gezakt), kleine afmetingen (LCD-monitoren nemen veel minder ruimte in beslag op de tafel dan CRT-monitoren van dezelfde diagonaal), en een afname van schadelijke effecten op de ogen van de gebruiker (er knippert niets op het scherm) en de afwezigheid van straling. In de huidige markt zult u een enorme verscheidenheid aan monitormodellen tegenkomen, dus het is belangrijk dat u de basisselectiecriteria kent.

Een monitor kiezen?
Een monitor kiezen?

instructies:

Stap 1

Eerst moet u beslissen over de uiterlijke kenmerken van de monitor. In de winkel vind je de volgende LCD monitor designs: zilver, zwart, donkerblauw, zwart en zilver. Maar als geen van de bovenstaande ontwerpen bij u past, kunt u een speciaal kleurenschema naar uw smaak bestellen. De diagonaal van monitoren varieert van 15" tot 22". De keuze van de diagonaal is geheel afhankelijk van uw voorkeur. Tegenwoordig kun je in plaats van standaard monitoren met een beeldverhouding van 4:3 ook kiezen voor een model met een beeldverhouding van 16:9 (16:10). Dergelijke monitoren vergemakkelijken het computerwerk enorm. Nadat u een breedbeeldmonitor hebt gekocht, zult u begrijpen dat u mappen niet langer hoeft samen te vouwen en in verschillende toepassingen de benodigde werkbalken kunt uitzoomen of verbergen.

Stap 2

Vergeet niet dat naast de uiterlijke kenmerken van de monitor, ook de technische parameters belangrijk zijn. Helderheid geeft de helderheidslimiet van de monitor aan (standaard helderheid is 300 cd/m2). Helderheid is belangrijk als je met verdonkerde afbeeldingen gaat werken. Monitorcontrast hangt af van het aantal helderheidsniveaus dat pixels kunnen creëren (meestal 600: 1 tot 700: 1). Het is belangrijk dat de helderheid en het contrast van de monitor prettig zijn voor uw ogen. De trillingsfrequentie geeft de kwaliteit van het beeld aan en de snelheid waarmee het beeld verandert. De frequentie moet minimaal 75 Hz zijn. De kijkhoek is belangrijk voor mensen die graag films kijken met vrienden. De standaard schermresolutie is 1280:1240, maar hoe groter deze is, hoe beter je het beeld krijgt.

Populair per onderwerp