Waarom Videoclips En Films Op Mijn Computer Niet Openen

Inhoudsopgave:

Waarom Videoclips En Films Op Mijn Computer Niet Openen
Waarom Videoclips En Films Op Mijn Computer Niet Openen

Video: Waarom Videoclips En Films Op Mijn Computer Niet Openen

Video: Waarom Videoclips En Films Op Mijn Computer Niet Openen
Video: How To Fix Video Stuttering on Windows 10 2024, April
Anonim

Een pc-gebruiker wordt vaak geconfronteerd met het feit dat de speler geen videoclips of films opent. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. En, afhankelijk van de oorzaak, is de oplossing voor dit probleem anders.

Waarom wordt een film of videoclip niet geopend?
Waarom wordt een film of videoclip niet geopend?

Extra codecs

De meest waarschijnlijke reden om een videoclip of film niet op een computer te openen, is het ontbreken van de vereiste codecs. Codecs zijn vereist voor het normaal afspelen van multimediabestanden. Hoe meer codecs op de computer zijn geïnstalleerd, hoe meer formaten de spelers ondersteunen.

Standaard Windows Player ondersteunt over het algemeen minder formaten dan speciale spelers. Speciale spelers zoals KMPlayer of VLC hebben een breder scala aan ondersteunde formaten. Ze hebben ook bredere videomogelijkheden.

Als er geen vereiste codecs zijn, geeft de speler het bericht "Codecs niet gevonden" of "Filters niet gevonden voor afspelen" weer. In dit geval kunt u proberen codecs op internet te vinden. Om bijvoorbeeld codecs voor de KMPlayer te vinden, moet u de bijbehorende zoekopdracht in de zoekbalk invoeren.

Na het downloaden en installeren van de benodigde codecs, moet je proberen een videoclip of film te openen. Als het probleem inderdaad het ontbreken van codecs was, wordt het bestand geopend.

Verkeerd formaat

Het probleem kan ook zijn dat het formaat niet is opgegeven in de video-eigenschappen of onjuist is opgegeven. Na het AVI- of Mp4-bestandstype dat is opgegeven in de eigenschappen, kan er bijvoorbeeld een extra letter of cijfer staan. Of, in plaats van een formaat, kan er een totaal zinloze reeks tekens zijn. Vervolgens moet u het bestandstype handmatig registreren.

Als u de indeling van een videoclip of film wilt wijzigen, moet u eerst de zichtbaarheid van bestandstypen inschakelen. Ga hiervoor naar het menu "Start". Open "Configuratiescherm" en zoek "Mapopties". Selecteer in het venster Mapopties het tabblad Weergave. Vink "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" uit.

Klik vervolgens op de gewenste film of videoclip op uw computer, selecteer "Eigenschappen". Het bestandstype moet naast de naam zichtbaar zijn. Als dit een onjuist geschreven videoformaat is, repareer het dan handmatig door onnodige tekens te wissen. Als het bestandstype niet is opgegeven, plaatst u een punt achter de naam en geeft u handmatig een van de populaire video-indelingen op. Dit is mp4, avi of flv.

Gebroken bestand

Als de video niet wordt geopend nadat de codecs zijn geïnstalleerd en het bestandstype is hersteld, ligt het probleem mogelijk in het bestand zelf. Het bestand kan worden verbroken als gevolg van een onjuiste download. Dit gebeurt vaak bij gebruik van mobiel internet en zeer traag internet. In dit geval moet u de videoclip of film opnieuw downloaden via een andere internetverbinding.

Aanbevolen: