Hoe Een Externe Harde Schijf Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Externe Harde Schijf Te Repareren
Hoe Een Externe Harde Schijf Te Repareren

Video: Hoe Een Externe Harde Schijf Te Repareren

Video: Hoe Een Externe Harde Schijf Te Repareren
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, April
Anonim

Externe harde schijven worden veel gebruikt als apparaten voor het maken van back-ups en het overbrengen van informatie van de ene computer naar de andere. Dergelijke schijven zijn redelijk betrouwbaar, maar ze falen soms. Als de storing geen verband houdt met mechanische storingen, kunt u proberen de schijf weer tot leven te brengen.

Hoe een externe harde schijf te repareren
Hoe een externe harde schijf te repareren

Het is nodig

  • - herstelprogramma's;
  • - opstartdiskette voor DOS.

instructies:

Stap 1

Externe harde schijf storingen kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën. De eerste, de meest ernstige, omvat mechanische storingen en falen van de besturingskaartelementen. Het is bijna onmogelijk om dergelijke storingen zelf te herstellen. Voor reparaties moet u de verzegelde schijfbehuizing openen, en dit moet worden gedaan in speciaal uitgeruste kamers met een hoge reinheidsklasse. Het stof in de lucht van een gewoon appartement is voldoende om de schijf te beschadigen. Daarom kunnen alleen fouten die verband houden met softwarefouten, zelf worden verholpen.

Stap 2

Softwarestoringen komen vaker voor dan mechanische storingen en worden meestal geassocieerd met stroomuitval. Bij een storing kan service-informatie verloren gaan, waardoor de harde schijf niet meer werkt. In een situatie waarin de schijf goed werkte, maar op een gegeven moment begon te defecten, probeer hem dan eerst te formatteren. Om dit te doen, kunt u het beste niet de standaardhulpprogramma's voor het besturingssysteem gebruiken, maar het programma Acronis Disk Director. Gebruik volledige opmaak, geen snelle opmaak. De swift verwijdert alleen de bestandsheaders, maar niet deze. Formatteer met NTFS, het is meer crashbestendig.

Stap 3

Als normale opmaak niet werkt, moet u opmaak op laag niveau proberen. Behandel de schijf bijvoorbeeld met Diskedit. De complexiteit van deze operatie ligt in het feit dat deze vanuit DOS moet worden uitgevoerd. Om uw computer op te starten, heeft u in dit geval een speciale opstartbare diskette of USB-flashstation nodig, u kunt de afbeelding op internet vinden. Werken met Diskedit heeft zijn eigen nuances, dus het is beter om de relevante artikelen over dit onderwerp te lezen.

Stap 4

Een goede optie voor het herstellen van een schijf na een ernstige storing is het gebruik van speciale hulpprogramma's van de site van de fabrikant van de harde schijf. Hiermee kunt u formatteren op laag niveau uitvoeren en service-informatie herstellen. Deze hulpprogramma's worden ook gestart vanuit DOS. Nadat u het hulpprogramma hebt uitgevoerd, zoekt u in het menu naar de regel op laag niveau, nul schrijft of iets dergelijks. Deze regels beginnen met formatteren, na voltooiing zal de schijf waarschijnlijk normaal gaan werken.

Stap 5

Vergeet niet de bruikbaarheid te controleren van de kabel waarmee de schijf op de computer is aangesloten. Probeer de harde schijf op een andere USB-connector aan te sluiten. De kans op een defecte connector is klein genoeg, maar bestaat nog steeds.

Aanbevolen: