Hoe Kies Je Een Draadloze Laptopmuis?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Draadloze Laptopmuis?
Hoe Kies Je Een Draadloze Laptopmuis?

Video: Hoe Kies Je Een Draadloze Laptopmuis?

Video: Hoe Kies Je Een Draadloze Laptopmuis?
Video: Hoe een draadloze muis op een laptop aan te sluiten 2024, Mei
Anonim

Een draadloze muis is een uitkomst voor een laptopbezitter. De keuze uit verschillende modellen is groot. Zelfs voor professionals is het niet gemakkelijk om te navigeren. Dit artikel behandelt vier belangrijke vragen om u te helpen bij het kiezen van een draadloze muis voor uw laptop.

Hoe kies je een draadloze laptopmuis?
Hoe kies je een draadloze laptopmuis?

instructies:

Stap 1

Draadloze optie. Er zijn momenteel twee soorten draadloze muizen beschikbaar: met een eigen radio die op de USB-poort wordt aangesloten, en Bluetooth-muizen, die geen ontvanger nodig hebben, waardoor de USB-poort in de laptop vrij blijft voor een flashstation of andere apparaat.

Bijna elke laptop die sinds 2005 is gemaakt, heeft een Bluetooth-chip. Bluetooth-muis kan worden aangesloten op Smart TV, tablet, smartphone. Voor een modern persoon is deze kans belangrijk.

Het voordeel van muizen met een eigen ontvanger is dat ze iets goedkoper zijn. Dergelijke manipulatoren kunnen eenvoudig op elke desktopcomputer worden aangesloten.

Beeld
Beeld

Stap 2

Dimensies. Draadloze muizen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Voor desktopcomputers - lang en zwaar met twee krachtige AA-cellen, en voor laptops worden compacte manipulatoren met een lichte AAA-batterij geproduceerd. De ergonomie van de vorm wordt puur subjectief bepaald. Probeer niet blindelings een muis te kopen. Zoek het in een winkel en probeer het uit voordat je bestelt.

Beeld
Beeld

Stap 3

Kosten. De prijs van een draadloze laptopmuis kan variëren van 400 tot 6000 roebel. De manipulatoren onderscheiden zich door de kwaliteit van kunststof, de duurzaamheid van de microschakelaars onder de toetsen, de levensduur van de poten en een aantal andere parameters. Als uw laptop uw constante metgezel is, beknibbel dan niet op kwaliteit. Goedkope muizen falen in de regel snel en werken niet goed op een ander oppervlak dan een vloerkleed. De ervaring leert dat de batterijen minder lang meegaan.

Tegelijkertijd is het niet de moeite waard om te veel te betalen. Je moet immers vaak op de weg werken, het is moeilijk om de veiligheid van de muis in dergelijke omstandigheden te waarborgen.

Stap 4

Sensortype. Fabrikanten gebruiken twee soorten sensoren: optisch en laser. Optisch is goedkoper en verbruikt minder stroom, maar werkt op een beperkt aantal ondergronden. Het werkt bijvoorbeeld niet op glas. Laser heeft een hogere resolutie en werkt, wat belangrijk is voor een laptop, op elk oppervlak.

Aanbevolen: