Hoe Kies Je Een Laptopmuis?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Laptopmuis?
Hoe Kies Je Een Laptopmuis?

Video: Hoe Kies Je Een Laptopmuis?

Video: Hoe Kies Je Een Laptopmuis?
Video: Laptop Touchpad TRICKS every user should know! [TOUCHPAD GESTURES] 2024, Mei
Anonim

Er zit altijd een touchpad of trackpoint in een laptop en we kunnen gerust stellen dat deze apparaten hun werk perfect doen. Maar desondanks heeft bijna elke laptopbezitter wel eens een verlangen naar de oude vertrouwde manipulator in zijn ziel. Maar hoe vind je de beste optie tussen zo'n breed scala aan computermuizen?

Hoe kies je een laptopmuis?
Hoe kies je een laptopmuis?

instructies:

Stap 1

Een van de belangrijkste vragen die zich voordoen bij het kiezen van een muis voor een laptop is de afwezigheid of aanwezigheid van een zogenaamde "staart". Er is de laatste tijd veel vraag naar draadloze muizen op de markt en dit type zal in de nabije toekomst zeker de standaard worden. In veel gevallen zijn bedrade muizen echter ongetwijfeld een betere keuze dan hun neven en nichten.

Stap 2

Als u besluit een bedrade muis aan te schaffen, moet u eerst beslissen over de interface. De COM-interface, zo oud als de wereld, heeft zijn nut volledig overleefd, dus vergeet het bestaan ervan. Het blijft om USB of PS / 2 te kiezen. De tweede optie, indien geschikt voor sommige stationaire computers, zal voor een moderne laptop volkomen onaanvaardbaar blijken te zijn - je kunt er eenvoudigweg geen interfaceconnector op vinden en het is erg onhandig om extra adapters te gebruiken in het geval van een laptop. Dus USB, en alleen USB.

Stap 3

Wat betreft draadloze muizen, die een zekere vrijheid geven, zijn er tegenwoordig twee opties voor hun verbinding: het bekende Bluetooth en RF (radiosignaal). Ze verschillen zowel in vermogen als in signaalbereik. Het Bluetooth-signaal wordt over een langere afstand verzonden, maar niet elke laptop heeft een Bluetoth-module. Maar het is vermeldenswaard een groot nadeel in deze categorie muizen. Omdat ze op batterijen werken, zal de gebruiker vaak problemen hebben met het gebruik ervan - batterijen hebben de neiging om op het meest ongelegen moment leeg te raken.

Stap 4

Er is nog een belangrijk punt om te overwegen bij het kiezen van een draadloze muis. Als het geen Bluetooth-apparaat is, verwacht dan dat een van de USB-poorten constant bezig is met de signaalzender. Dit kan een serieus ongemak zijn, aangezien veel moderne laptopmodellen zijn uitgerust met slechts twee of drie USB-poorten.

Stap 5

Bovendien is de signaalzender meestal een apparaat dat eruitziet als een USB-flashstation en vergelijkbare afmetingen heeft. Als u gewend bent een muis met de rechterhand te gebruiken en de USB-poorten bevinden zich aan de rechterkant van de laptoptas, dan kan de signaalzender voor wat ongemak zorgen. Kies een muismodel met een kleine zender.

Aanbevolen: