Hoe U Iets Op Uw Harde Schijf Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U Iets Op Uw Harde Schijf Kunt Vinden
Hoe U Iets Op Uw Harde Schijf Kunt Vinden

Video: Hoe U Iets Op Uw Harde Schijf Kunt Vinden

Video: Hoe U Iets Op Uw Harde Schijf Kunt Vinden
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, Mei
Anonim

Misschien is er niet zo'n computergebruiker die het benodigde document, de foto of het nummer op zijn harde schijf niet zou verliezen. En het lijkt erop dat iedereen weet dat er in Windows wordt gezocht, maar iets vinden is helemaal niet eenvoudig. Het blijkt dat je moet weten hoe je moet kijken!

een jonge man lijkt door een verrekijker
een jonge man lijkt door een verrekijker

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u moet weten, is hoe u de zoekbalk kunt openen. Net als veel andere acties in Windows, kan het zoekvenster op ten minste twee manieren worden opgeroepen.

1. Druk op het menu "Start" en selecteer het menupunt "Zoeken".

2. Druk tegelijkertijd op de toets "Windows" (de toets met het pictogram in de vorm van een venster) en de toets "F".

In beide gevallen wordt er een Windows-zoekvenster voor u geopend.

Stap 2

Het tweede dat u moet doen, is de zoekparameter selecteren die u nodig hebt in het linkerdeelvenster van het zoekvenster.

1. Als u op zoek bent naar multimediabestanden, selecteert u het gedeelte "Afbeeldingen, muziek of video" van de zoekopdracht.

2. Als u op zoek bent naar documenten - selecteer het gedeelte van de zoekopdracht Documenten (tekstbestanden, spreadsheets, enz.).

3. Als u niet zeker weet welk bestand u zoekt, selecteert u de sectie "Bestanden en mappen".

Over het algemeen kunt u naar elk bestand zoeken door de sectie "Bestanden en mappen" te selecteren, maar de zoeksnelheid voor een specifieke sectie zal hoger zijn.

Stap 3

Het derde wat u moet doen - in het menu dat verschijnt, selecteert u het vak "Deel van de bestandsnaam of de hele bestandsnaam" en voert u hier de naam in van het bestand dat u zoekt, en net daaronder in het vak "Zoeken in:" venster, selecteer het deel van de harde schijf waar het vereiste bestand zich kan bevinden … Als u niet zeker bent van de exacte naam van het bestand, kunt u één woord uit de naam of zelfs een deel van een woord invoeren. Als u niet zeker weet waar het verloren bestand of de verloren map zich precies op de harde schijf van uw computer bevindt, kunt u "Deze computer" selecteren in het venster "Zoeken in:", en in dit geval zal de zoekmachine de hele harde schijf doorzoeken. schijf.

Nadat u de zoekparameters aan uw behoeften hebt aangepast, klikt u op de knop "Zoeken" en de zoekopdracht wordt uitgevoerd en de resultaten worden weergegeven in het rechtergedeelte van het zoekvenster.

Aanbevolen: