Hoe Een Matrix Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Matrix Te Repareren
Hoe Een Matrix Te Repareren

Video: Hoe Een Matrix Te Repareren

Video: Hoe Een Matrix Te Repareren
Video: FIND INVERSE OF A MATRIX SHORTCUT//INVERSE OF A MATRIX IN 30 SECONDS// JEE/EAMCET/NDA TRICK 2024, Mei
Anonim

Een van de belangrijkste en duurste onderdelen van een laptop is de matrix. Vaak vertelt ze je over haar problemen met strepen en vlekken op het scherm, waardoor de helderheid van de achtergrondverlichting verandert. Vervanging ervan kan worden vermeden als tijdig de nodige maatregelen worden genomen. Als je bepaalde vaardigheden en kennis hebt, kun je de matrix thuis repareren.

Hoe een matrix te repareren
Hoe een matrix te repareren

Het is nodig

  • - schroevendraaier;
  • - nieuwe onderdelen ter vervanging.

instructies:

Stap 1

Schroef alle beschikbare schermbevestigingen aan de laptoptas los, verwijder het frame van de monitor. Houd er rekening mee dat bij sommige modellen verschillende pluggen op het deel van de schermbevestigingen zijn geplaatst om het uiterlijk te verbeteren. Zoek de lintkabel die naar het moederbord leidt, zorg ervoor dat deze goed is aangesloten op de monitor, omdat dit vaak de oorzaak is van beeldproblemen. Zorg er ook voor dat het in goede staat is.

Stap 2

Als het probleem niet zit in de aansluiting van de kabels of in de achtergrondverlichtingslampen, zoek dan de omvormer onderaan het scherm. Til het op om de hoogspanningsdraden tussen het moederbord en de achtergrondverlichting los te koppelen. Plaats een nieuwe omvormer in plaats van de oude, monteer de laptop in omgekeerde volgorde.

Stap 3

Als de oorzaak van de storing het falen van de achtergrondverlichtingslampen is, verwijder dan het plakband dat het onderste deel van de matrix en de schermlampkabel verbindt. Koppel het decoderpaneel helemaal onderaan het scherm los - wees hier uiterst voorzichtig, beschadig de lussen niet - anders eindigen al uw reparaties met de aankoop van een volledig nieuwe matrix. Verwijder daarna de filters en houd de basis van de draad vast en koppel deze los van de oude achtergrondverlichting.

Stap 4

Voordat u de lamp op een nieuwe plaats bevestigt, moet u de staat ervan controleren - hierdoor kunt u nogmaals de veiligheid van uw matrix niet in gevaar brengen. Als het onderdeel goed werkt, installeer het dan opnieuw.

Stap 5

Monteer de monitor. Voor het gemak van het repareren van de matrix, wordt aanbevolen om alle reserveonderdelen die tijdens het proces van het beeldscherm worden verwijderd, in de volgorde van demontage te leggen. Vergeet niet voorzichtig te zijn - het ontwerp van de onderdelen is kwetsbaar en één verkeerde beweging kan u een enorme investering kosten bij de aanschaf van een nieuwe.

Aanbevolen: