Een Microfoon Instellen Op Uw Computer

Inhoudsopgave:

Een Microfoon Instellen Op Uw Computer
Een Microfoon Instellen Op Uw Computer

Video: Een Microfoon Instellen Op Uw Computer

Video: Een Microfoon Instellen Op Uw Computer
Video: How to Set up a Microphone on a Windows 10 PC 2024, Mei
Anonim

Een computer die is aangesloten op een microfoon kan voor veel doeleinden worden gebruikt, van het opnemen van zang tot het communiceren in online games. Nadat de microfoon op de pc is aangesloten, moet deze worden geconfigureerd.

Een microfoon instellen op uw computer
Een microfoon instellen op uw computer

Het is nodig

  • een computer;
  • microfoon;
  • beginnende pc-gebruiker.

instructies:

Stap 1

Het is vermeldenswaard dat microfoons verschillende vormen kunnen hebben: pop, waarin vaak karaoke wordt gezongen, kantoor (meestal op een dun been) en ingebouwd in de behuizing van laptops en netbooks. Er zijn ook microfoons in combinatie met koptelefoons.

Nadat u de microfoon hebt aangesloten op de overeenkomstige 3,5 mm-aansluiting op de pc-behuizing (gebruik een adapter als de microfoonstekker breder is), start u de computer opnieuw op. Als uw computer stationair is en een systeemeenheid is, sluit u de microfoon aan op de connector op het achterpaneel, zelfs als dezelfde connector zich aan de voorkant van de systeemeenheid bevindt.

Stap 2

Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart en Windows hebt gestart, gaat u naar Start - Configuratiescherm, selecteert u kleine of grote pictogrammen en dubbelklikt u op de snelkoppeling "Geluid".

Selecteer in het geopende venster het tabblad "Opname". U ziet de naam van de microfoon en een vinkje - dit betekent dat de apparatuur met succes is geïnstalleerd. Probeer in de microfoon te spreken. Er verschijnt een oplopend geluid op de equalizer ernaast. Als dit niet het geval is, is de microfoon mogelijk aangesloten maar ingeschakeld. Zoek de aan/uit-knop op de microfoon en druk erop. Meestal is zo'n knop te vinden op pop-type microfoons.

Stap 3

Laten we nu verder gaan met het instellen van de microfoon op de computer. Selecteer op dezelfde plaats de microfoon en klik op de knop "Eigenschappen". Op het tabblad "Luisteren" kunt u het vakje aanvinken. Daarna wordt al het geluid van de microfoon direct naar de luidsprekers gevoerd.

Op het tabblad "Niveaus" kunt u het microfoonvolume en de geluidsversterking aanpassen met behulp van de schuifregelaars.

Op het tabblad Verbeteringen kunt u opties zoals Ruisonderdrukking en Echo-onderdrukking inschakelen. Houd er rekening mee dat wanneer u via Skype spreekt, deze opties het gehoor kunnen aantasten.

In het tabblad "Geavanceerd" kun je de geluidsfrequentie aanpassen als je iets gaat opnemen via een microfoon op je computer.

Aanbevolen: