Een Microfoon Instellen Op Een Acer-laptop

Inhoudsopgave:

Een Microfoon Instellen Op Een Acer-laptop
Een Microfoon Instellen Op Een Acer-laptop

Video: Een Microfoon Instellen Op Een Acer-laptop

Video: Een Microfoon Instellen Op Een Acer-laptop
Video: Fix Microphone Not Working on Windows 10 2024, Mei
Anonim

De ingebouwde microfoon in de laptop vereenvoudigt de communicatie enorm. Naast de geboden gemakken zijn er echter veel problemen met het configureren van dit onderdeel. De meest complexe microfooninstellingen zijn bekend voor Acer-notebooks.

Een microfoon instellen op een Acer-laptop
Een microfoon instellen op een Acer-laptop

instructies:

Stap 1

Ga naar het tabblad "Geluid" op uw Acer-laptop. Klik hiervoor in het configuratiescherm in de rechterhoek op het pictogram dat verantwoordelijk is voor het instellen van het geluid (vaker is het een getekende luidspreker). Er wordt een dialoogvenster met verschillende tabbladen op het scherm geopend. Als dit pictogram niet in het configuratiescherm staat, klikt u op de knop "Start". Selecteer "Instellingen" en vervolgens "Configuratiescherm". Zoek in het geopende venster onder andere naar "Geluid en hardware". Deze module kan een andere naam hebben, afhankelijk van het besturingssysteem van uw laptop.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Opnemen" - zij is verantwoordelijk voor de ingebouwde microfoon. Als er een is, ziet u het bijbehorende pictogram. Klik erop of op de knop "Eigenschappen".

Stap 3

Controleer in het geopende venster met microfooninstellingen of alle parameters correct zijn ingeschakeld. Controleer op het tabblad Algemeen of de regel Apparaattoepassing de optie Ingeschakeld bevat. Ga naar het gedeelte "Niveaus" en verplaats de schuifregelaars in de blokken "Microfoon" en "Microfoonversterking" naar het maximum. Klik op de knop Toepassen en test de microfoon.

Stap 4

U kunt de microfoon testen met behulp van het standaard Windows-hulpprogramma "Geluidsrecorder" in het menu "Start". Druk op opnemen, houd een toespraak, sla op en probeer te reproduceren. Als dit niet lukt, probeer dan de "Exclusieve modus" in te stellen, die verantwoordelijk is voor het volume van de geluidsoverdracht. Ga hiervoor naar het venster met geluidsinstellingen en vink op het tabblad "Geavanceerd" de daarvoor bestemde vakjes aan. Test de microfoon opnieuw.

Stap 5

Als er nog steeds geen resultaat is, probeer dan de controllerstuurprogramma's bij te werken. Dit kan in dezelfde geluidsinstellingen op het tabblad "Algemeen" door op de knop "Eigenschappen" naast het pictogram "Controller" te klikken.

Aanbevolen: