Een Fax Op Een Computer Ontvangen

Inhoudsopgave:

Een Fax Op Een Computer Ontvangen
Een Fax Op Een Computer Ontvangen

Video: Een Fax Op Een Computer Ontvangen

Video: Een Fax Op Een Computer Ontvangen
Video: How To - Send a Fax Without a Fax Machine 2024, Mei
Anonim

Faxcommunicatie is een onmisbaar onderdeel geworden van het leven van een bedrijfskantoor. Dankzij moderne technologieën kan het ontvangen en verzenden van faxen worden uitgevoerd met behulp van een personal computer.

Een fax verzenden vanaf een computer
Een fax verzenden vanaf een computer

Het is nodig

Personal computer, analoge modem, telefoonlijn, programma voor het ontvangen van faxen

instructies:

Stap 1

Eerst moet u ervoor zorgen dat u speciale hardware op uw desktop- of laptopcomputer hebt. Voor het ontvangen van een fax via een computer is een analoog modem nodig. Het kan worden gekocht bij computerverkopers. In laptops is hiervoor een ingebouwde modem voorzien. Maar in de modellen van de nieuwste generatie laptops wordt de aanwezigheid van dergelijke modems een zeldzaamheid. Het is ook mogelijk dat uw desktopcomputer een ingebouwde analoge modemkaart heeft. U kunt op twee eenvoudige manieren te weten komen over de aanwezigheid van zo'n modem. Kijk naar het achterpaneel van de systeemeenheid. Het bevat verschillende connectoren voor het aansluiten van apparaten. Vergelijk ze met de connector op een bedrade telefoon. Probeer de connector in het meest geschikte gat te steken. Als deze gemakkelijk op zijn plaats klikt, hoort deze connector bij een analoog modem. Het is ook mogelijk om de aanwezigheid van een modem te zien in de software-instellingen van de computer. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bureaublad van de computer op het item "Deze computer" en selecteer achtereenvolgens de volgende items: "Eigenschappen", "Hardware" en "Apparaatbeheer". Bekijk in het venster dat verschijnt de lijsten met apparaten die op uw computer staan.

Stap 2

U kunt een fax ontvangen op uw computer met behulp van de Windows-besturingssysteemsoftware. Selecteer hiervoor de lijst Alle programma's in het menu Start en klik op het tabblad Faxen en scannen. Klik in het geopende venster op de knop "Fax", die zich in de linkerbenedenhoek bevindt. Als dit de eerste keer is dat u deze verbinding maakt, klikt u op "Fax maken". Het bevindt zich op de werkbalk. Ga vervolgens verder volgens de aanwijzingen van de installatiewizard. Ontvangen faxberichten worden opgeslagen in de map Inbox, die u aan de linkerkant van het programma kunt vinden.

Stap 3

Naast de besturingssysteemsoftware kunnen speciale programma's de taak van het ontvangen van een fax aan. Enkele daarvan zijn: "Venta Fax", "Faxapparaat" en "Snappy Fax". Internet is niet vereist om deze toepassingen te laten werken. Met programma's kunt u faxen beheren, zowel in de automatische modus als in de handmatige modus. Dankzij het ingebouwde schema verstuur je je faxbericht altijd op tijd.

Aanbevolen: