Een Grote Afbeelding Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Grote Afbeelding Afdrukken
Een Grote Afbeelding Afdrukken

Video: Een Grote Afbeelding Afdrukken

Video: Een Grote Afbeelding Afdrukken
Video: Hoe groot kan ik mijn foto afdrukken? 2024, Mei
Anonim

Als de afbeelding die u wilt afdrukken afmetingen heeft die het maximaal mogelijke formaat van de printer overschrijden, dan kunt u verschillende manieren vinden om uit de situatie te komen. U kunt bijvoorbeeld uitzoomen of ergens een printapparaat van het gewenste formaat vinden. Als alternatief is het mogelijk om de afbeelding in fragmenten te verdelen en op meerdere vellen af te drukken met behulp van de standaardmiddelen van het besturingssysteem en de printer zelf.

Een grote afbeelding afdrukken
Een grote afbeelding afdrukken

Het is nodig

Printer en verbruiksartikelen

instructies:

Stap 1

Begin met het inschakelen en voorbereiden van de printer voor het afdrukken. Zorg ervoor dat er voldoende vellen papier in de invoerlade zitten, dat het apparaat is aangesloten op uw computer en dat er toner in zit.

Stap 2

Profiteer van de mogelijkheden in de printersoftware zelf - dit is de gemakkelijkste manier om een afbeelding af te drukken die niet op één vel past. Het vereist geen gebruik van extra software - de automatische scheidingsfunctie is opgenomen in de stuurprogramma's van de meeste moderne afdrukapparaten. Om het bijvoorbeeld in het Windows 7-besturingssysteem te gebruiken, start u met het starten van de standaard bestandsbeheerder - Verkenner. Druk op de sneltoets Win + E en wanneer de toepassing start, gebruikt u de mappenboom om naar de map te navigeren waar het gewenste afbeeldingsbestand is opgeslagen.

Stap 3

Selecteer de afbeelding en roep vervolgens het dialoogvenster Verzenden om af te drukken aan. Dit kan worden gedaan door op het opschrift "Afdrukken" in het bovenste deel van het Verkenner-venster te klikken, of u kunt met de rechtermuisknop op het bestand klikken en de regel "Afdrukken" selecteren in het pop-upcontextmenu. Dit opent een venster met de titel "Afbeeldingen afdrukken"

Stap 4

Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder het label "Printer" het gewenste afdrukapparaat. Stel in het veld "Papierformaat" het formaat van de te gebruiken vellen in en klik vervolgens op de link "Opties" in de rechterbenedenhoek van het venster. In het extra dialoogvenster dat verschijnt, moet u op het opschrift "Printereigenschappen" klikken - het start de driver van dit randapparaat

Stap 5

Afhankelijk van het type printer dat u gebruikt, kan het venster met afdrukinstellingen er anders uitzien en kan de gewenste instelling een andere naam hebben. Open bijvoorbeeld in het Canon-stuurprogramma de vervolgkeuzelijst Pagina-indeling en selecteer de juiste regel daarin - 2x2 Poster, 3x3 Poster of 4x4 Poster. En in het paneel met afdrukinstellingen van de Xerox-printer wordt deze instelling in de vervolgkeuzelijst geplaatst die wordt aangegeven door het opschrift "Pagina-indeling". Kies de optie om de grote afbeelding op vier, negen of zestien vellen papier te plaatsen op basis van het formaat van de afbeelding

Stap 6

Klik op de knop OK in het paneel van het apparaatstuurprogramma, vervolgens op dezelfde knop in het dialoogvenster met afdrukinstellingen en tot slot op de knop Afdrukken in het hoofdvenster om de afbeelding naar de printer te sturen. Daarna begint de afdruk van de afbeelding, waarbij u het bijbehorende informatiebericht op het scherm ziet.

Aanbevolen: