Hoe Maak Je Een Scan?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Scan?
Hoe Maak Je Een Scan?

Video: Hoe Maak Je Een Scan?

Video: Hoe Maak Je Een Scan?
Video: How to Setup Scan to Folder (Canon Copier to PC) 2024, Mei
Anonim

Met de toename van multifunctionele printers die een scanner en een printer combineren, is een groot aantal mensen in staat geweest om vanuit het comfort van hun huis afbeeldingen te scannen en te digitaliseren. Er zijn natuurlijk al eerder scanners verkocht, maar hun distributie was vrij beperkt.

Hoe maak je een scan?
Hoe maak je een scan?

Het is nodig

Computer, scanner, scansoftware, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Om met de scanner te werken, moet u het stuurprogramma installeren. Voer hiervoor het installatieprogramma uit vanaf de meegeleverde schijf. Meestal wordt het stuurprogramma geïnstalleerd met het scansoftwarepakket. Na de installatie verschijnt de snelkoppeling in de lijst met geïnstalleerde programma's of op het bureaublad.

Stap 2

Plaats het monster in de scanner met de afbeelding naar het glas gericht. Voer het programma uit. Selecteer in het geopende venster het item "Scannen".

Stap 3

Scannen wordt meestal in verschillende fasen uitgevoerd. De eerste is een voorlopige scan, die in een paar seconden de grenzen van het monster bepaalt om tijdens de hoofdscan geen leeg veld te "bestudeeren". U kunt het scangebied zelf definiëren, hiervoor hoeft u alleen maar de randen met de muis te slepen.

Stap 4

Na de prescan verschijnt het parameterselectievenster. Stel de gewenste resolutie in dots per inch, kleurdiepte en kleur van de uiteindelijke afbeelding (kleur of zwart-wit) in. Onthoud dat hoe hoger deze parameters, hoe langer de scan duurt en hoe beter het resultaat zal zijn.

Stap 5

De laatste stap bij het scannen is het opslaan van de resulterende afbeelding als een bestand op uw harde schijf. Selecteer het opslagpad en het bestandstype. Tegelijkertijd kunt u met het "tiff"-formaat meer informatie opslaan voor latere beeldverwerking, terwijl "jpeg" schijfruimte bespaart en het gemakkelijker maakt om afbeeldingen via internet over te brengen.

Aanbevolen: