Hoe U Geld Kunt Besparen Op Afdrukken?

Inhoudsopgave:

Hoe U Geld Kunt Besparen Op Afdrukken?
Hoe U Geld Kunt Besparen Op Afdrukken?
Anonim

Veel gebruikers klagen over de hoge kosten van verbruiksartikelen voor printers. Maar in plaats van te klagen over de hebzucht van de fabrikanten van printapparatuur, is het veel verstandiger om ze rationeel te gebruiken.

Hoe u geld kunt besparen op afdrukken?
Hoe u geld kunt besparen op afdrukken?

instructies:

Stap 1

Ontdek de kosten van het afdrukken van kleurenfoto's van elektronische media in de dichtstbijzijnde grote supermarkt. Het is in hen dat deze service meestal de goedkoopste is. Vergelijk de kosten met die van het afdrukken van één foto op uw inkjetprinter. Bepaal waar u uw kleurenfoto's wilt afdrukken - thuis of bij een van deze diensten.

Stap 2

Installeer een continu inkttoevoersysteem op de inkjetprinter. In tegenstelling tot wat fabrikanten stellen, verkort een hoogwaardig systeem de levensduur van de printkop niet, maar juist. Gebruik alleen gecertificeerde systemen. Houd er echter rekening mee dat niet-originele inkt in fel zonlicht snel kan vervagen.

Stap 3

Als u een laserprinter gebruikt, moet u niet elke keer een nieuwe cartridge kopen, maar de oude bijvullen in een gecertificeerde werkplaats. Zorg ervoor dat de patronen erin zijn gestofzuigd voordat u gaat tanken. Verkoop de cartridge na drie of vier keer bijvullen aan de werkplaats en koop een nieuwe (bij voorkeur origineel). Herhaal de cyclus.

Stap 4

Als u meerdere printers heeft, gebruik dan altijd degene die in dit geval het meest logisch is. Print conceptdocumenten op een dot-matrixprinter, hoogwaardig zwart-wit op een laser, kleur - op een inkjet. Het is veel winstgevender dan het gebruik van een inkjetprinter om elk soort document af te drukken.

Stap 5

Selecteer in de instellingen van printers (waar ze zich bevinden, hangt af van het gebruikte besturingssysteem - Linux of Windows), de conceptmodus voor niet-kritieke afdrukken. Houd er echter rekening mee dat het besparen van verbruiksartikelen in dit geval gepaard gaat met versnelde slijtage van de printermechanismen vanwege de toename van de snelheid van hun beweging.

Stap 6

De prijs van het vel papier zelf speelt ook een rol in de kosten van de afdruk. Maar te goedkoop papier met een lage dichtheid kan niet in alle printers worden gebruikt - sommigen "kauwen" vaak op dergelijke vellen. In een dot-matrixprinter produceert papier dat te dun is bij het printen stof dat schadelijk is voor de mechanismen. Als de afdruk ingelijst moet worden, kunt u geld besparen door normaal papier te gebruiken in plaats van glanzend papier, aangezien de lijst in de meeste gevallen al is voorzien van glanzend glas.

Aanbevolen: