Hoe Inkt Te Besparen?

Inhoudsopgave:

Hoe Inkt Te Besparen?
Hoe Inkt Te Besparen?

Video: Hoe Inkt Te Besparen?

Video: Hoe Inkt Te Besparen?
Video: Inkt besparen met Print Friendly 2024, April
Anonim

Praktisch gebruik van huishoudelijke en computerapparatuur impliceert een competent gebruik van middelen. Het verminderen van het verbruik van sommige van hen zal niet alleen geld besparen, maar ook de levensduur verlengen. Denk bijvoorbeeld aan het besparen van hulpbronnen door printercartridges.

Hoe inkt te besparen?
Hoe inkt te besparen?

Het is nodig

  • - besturingssysteem van de Windows-familie;
  • - printer met geïnstalleerde stuurprogramma's;
  • - tekstverwerker.

instructies:

Stap 1

De meest gebruikelijke manier om het verbruik van cartridgebronnen te verminderen, is door de optie "Economisch verbruik" te activeren. De meeste printermodellen van tegenwoordig hebben deze setup al aan boord. Om de functionaliteit van deze optie te controleren, moet u het document openen via een teksteditor (Kladblok, Kladblok, MS Word).

Stap 2

Klik in het programmavenster op het bovenste menu "Bestand" en selecteer "Afdrukken". U ziet een venster met afdrukinstellingen. Klik op de knop Eigenschappen om naar de Device Driver Software Control te gaan. Zoek het tabblad met instellingen voor het weergeven van afbeeldingen tijdens het afdrukken en vink het vakje naast "Printer Save Mode" aan. Als u hier geavanceerde instellingen ziet, is het raadzaam de dichtheid te wijzigen van Normaal naar Licht.

Stap 3

Om geld te besparen, veranderen sommige gebruikers gewoon van kleur tijdens het printen. Bij het afdrukken van moeilijk zichtbare lijnen op een monochrome cartridge wordt bijvoorbeeld tekst in felle kleuren (rood, lichtgroen, enz.) gebruikt. Deze methode is geen wondermiddel voor kleurendruk.

Stap 4

Let op de kwaliteit van de gebruikte cartridgevuller, of het nu inkjet of laser is. Bijvullen met verbruiksartikelen van lage kwaliteit leidt tot een afname van de houdbaarheid, wat op zich de oorzaak is van een groot materiaalverbruik.

Stap 5

Vergeet ook niet dat sommige kleurstoffen in de printerbehuizing achterblijven. Een printkop die de neiging heeft om inkt of toner op te hopen, wordt bijvoorbeeld na verloop van tijd zwakker. De reden ligt in de ophoping van ongebruikte inkt en als gevolg daarvan onvolledig contact met het papier. Uiterlijk kan het lijken alsof de printer vage texturen op het papier afgeeft.

Aanbevolen: