Een Kleurprofiel Voor Een Printer Maken

Inhoudsopgave:

Een Kleurprofiel Voor Een Printer Maken
Een Kleurprofiel Voor Een Printer Maken

Video: Een Kleurprofiel Voor Een Printer Maken

Video: Een Kleurprofiel Voor Een Printer Maken
Video: How to make ICC profile from PP 2024, April
Anonim

Een printerkleurprofiel is een bestand met de extensie icc of icm. Het is bedoeld voor kleurcorrectie. Meestal zijn deze bestanden te vinden in printerinstallatiekits. Hoe kunt u een kleurprofiel voor uw printer maken dat volledig aan uw behoeften voldoet?

Een kleurprofiel voor een printer maken
Een kleurprofiel voor een printer maken

instructies:

Stap 1

Gebruik een kant-en-klaar kleurprofiel om een nieuw te maken. Vanuit het niets creëren is altijd moeilijker dan corrigeren. Neem daarom het standaard kleurprofiel dat bij uw printer is geleverd of download een bijgewerkte versie van internet. Misschien voldoet het aan al uw eisen, wat u op zich de noodzaak bespaart om een kleurprofiel voor de printer te maken.

Stap 2

Bekijk het nieuwe kleurprofiel. Om dit te doen, moet u het installeren. Doe het volgende. Ga naar het menu Start-knop en vervolgens naar Configuratiescherm. Zoek in het venster dat verschijnt het pictogram "Printers en scanners". Dubbelklik erop met de linkermuisknop. U ziet een venster met een lijst van alle printers die op uw computer zijn aangesloten.

Stap 3

Selecteer het gewenste apparaat, klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. U ziet het paneel met printerinstellingen. Zoek het tabblad Kleurbeheer. Zoek de knop "Toevoegen". Om een kleurprofiel te maken, klikt u erop en selecteert u het gewenste bestand. Het kleurprofiel wordt toegevoegd.

Stap 4

Gebruik de Color DarkRoom-software om uw eigen kleurprofiel te maken dat aan al uw behoeften voldoet. Houd er echter rekening mee dat dit programma een toepassing is voor Adobe Photoshop.

Stap 5

Installeer daarom eerst Photoshop en pas daarna het programma Color Dark Room. Het is handig als u het kleurprofiel van de printer moet aanpassen voor een ander type papier waarop een of andere kleur slecht wordt weergegeven, en als u een automatisch diagnostisch systeem gebruikt, helpt het u bij het kiezen van het optimale kleurprofiel voor uw drukker. Door de geavanceerde instellingen van dit programma te gebruiken, krijgt u geweldige mogelijkheden voor kleuraanpassing en kunt u het gemakkelijk aanpassen aan bijna alle afdrukmedia.

Aanbevolen: